小島秀夫公佈新作Death Stranding 2

645 回覆
227 Like 30 Dislike
除咗冇得滑翔 所有要素Mgsv 都有
如果o個時仲係上月景正而唔係佢個仆街仔做社長嘅話應該仲會俾時間小島做埋佢...
我真係好鐘意收物資去開路...
當年全世界都想像唔到DS1 竟然可以準時交貨
...

但幾千金屬同陶瓷

係搶幾個camp先升到

仲要係升得一兩段
你每次送完貨 送貨點個倉都會加素材架喎
上月景正個仔...最仆街就係佢做左一年就拍拍蘿柚走人...
要升連接等級先得

但想升連接等級快就要起路

結果都係要搶camp
我成日將啲camp當成「景德鎮」, 因為起馬路要好多陶瓷
衣家有哂第一集既底,應該2024 就會有
屠Camp 又係好好玩
理想係咁囉。。。
TEW 2 當年又係機迷期待

點知又變左唔係果樣野
我信小島
衣家條trailer 完成度咁高,應該真係2024 會有,小島自己都講其實工作效率都幾快
初初打啲驢人要掟貨打暈係幾正

之後拎埋佢地部車運貨

後尾滿裝打恐怖分子變純槍game就冇咁有趣

但唔用槍用近攻又好難抽贏
有埋game play先似完成度高

宜家似得過場多
可能自己開檔要自己睇番盤數就冇咁拖掛
SONY當年泵水俾佢竟然搞左隻DS1出來唔知咩感想
所以得一隻傳奇作品既製作人
其實未必真係有天份係業界生存
三上真司隻evil within唔係差既
只係無bio咁好囉
當然好多野只有人和
天時地利都幫左佢地好多既
我自己覺得當年棄fox engine 係可惜
咁難得有個日系game engine同歐美打
自斷雙臂走開玩手遊
日系廠自甘墮落係抵死
而家capcom都有個re engine
不過都唔係純日系出品
但見到老cap都有啲心入返console都有啲感動
Game Play 咪又係做FOOD Panda
望係咁望
第一集買左收藏版 玩左兩個鐘就放棄左 真係好悶
我部機仲係度 但玩到中間會hand機 好撚sad
三上又淨係止BIO
Vanquish都好玩
TEW 個風格又唔同BIO
16-19 衣段時間小島仲要包埋幫手改良Decima Engine
PS對衣d 技術交流同投資一向都唔會手軟所以都唔會太介意
其實DS 個世界觀都限死咗Sam 冇可能好似Snake 咁大開殺戒,但係導演版後小島都應該想隻game 多番D 潛入同戰鬥元素,如果有埋恐怖元素就仲好
其實可以再試試, 我都係首發買玩咗幾粒鐘覺得唔啱就放低冇玩, 隔咗幾年再玩就覺得好正一發不可收拾
normal mode係冇乜難度, 但hard mode難好多我覺得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞