Philips 飛利浦即熱飲水機 用家請入 [2]

1001 回覆
4 Like 13 Dislike
大約時間O者
我起身, 路過即刻開, 到我去完廁所, 刷完牙, 洗完面
做埋D手尾, 先去斟水, 無留意到底由開mode到斟水係幾耐, 但最少一定有10分鐘

聽日再試話你知,
但你要知, 大家對凍既感覺係唔同架
我覺得唔夠凍, 可能你覺得夠凍

可能我雪櫃多野, 15分鐘凍唔到幾多
其實睇你 水務署就自古以來都話上到樓既水 唔洗煲就飲得
買左 未裝
用咗年幾(淘寶雙11買)
有冇咩評價

6920呢個lon 一用就滴水 係咪壞左? 只用半年
佢話無問題
但大廈十幾廿年, 水缸有定期洗, 但D喉洗唔到
我都會怕肚痛架
有冇人有用??
你地啲廢水會點處理?會唔會可以拎黎做其他用途?
拖地
淋花?
咁多隻應該點選

ADD6910、ADD6911、ADD6915DG、ADD6911L
有無用家推薦下
不如你講下你想要啲咩/唔想要啲咩 再睇下推介邊部比你?

(6911 已停產 得6911L)
幾好,我駁咗出水一開二,一個去龍頭、一個去即熱水機
但唔可以兩邊一齊開水,如果唔係即熱水機水壓唔夠會停機避免過熱
諗緊啲廢水點收集好,而家我駁咗廢水去排水管無用到
淘寶見到賣緊一千頭人仔 香港要三四千
邊部即熱水機可以直接駁喉?
廢水我諗住同洗衣機share去水喉ja
即熱水機大牌子既有美的、有海爾,用緊海爾
剛剛睇,原來淘寶有廢水收集桶賣,可以用黎拖地
佢有三輸出,一個係RO水、RO廢水,仲有個係只過CP濾芯但未過RO

長開製凍
表示好爽
不過佢有時強制清潔Mode 好撚煩
個wifi功能係咪廢廢地?
轉盤有無都唔大影響
好羨慕, 我覺得部機真係太熱, 唔敢開製凍太耐
未遇到強制清潔, 係點架? 你用咗幾耐?
有冇用除垢劑?? 我想去水垢, 但唔知可以用邊隻
Wifi 係廢廢地 但如果你需要 室溫/45/85/95 preset以外既溫度 就有呢個需要上6911L

轉盤睇你 不過我最後都係無點轉過

6915我無用 所以要問下有無巴打熟/用緊解答你
其實用水加你放醋/檸檬汁落去 擺返陣都 清到一定既水垢 除非真係好頑固 就要調較下個濃度/喺個水廂耐啲再睇下
謝謝你回我呀
因為我見說明書寫除垢劑
屋企又無醋/檸檬
但會唔會留有陣味架??
唔會啦 溝返水 比盡浸一日夠做 唔會留太多味

何況人地成支可樂倒落去濾(唔建議一般用家咁做)都變透明無味清水 應該ok
想問下add6911L嘅用家,我轉左電話之後個app話我部水機連唔到wifi,我解除綁定部機同電話後,宜家直頭連部水機嘅wifi嘅search唔到

請問各位知唔知部機點可以factory reset?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞