Philips 飛利浦即熱飲水機 用家請入 [2]

1001 回覆
4 Like 13 Dislike
大概用幾耐先正常?
我新買返黎時過左兩壺熱水
再用唔夠一星期就無左
我呢幾日一得閒就放滾水
加埋都唔止兩壺
到依家都仲有陣味
6911L買濾芯,taobao要買邊隻?
同埋app個filter usage 都唔準的,一斷wifi就無record 100%從頭黎過
買550就可以
佢機身個filter logo其實有咩用,用左成年都仲係藍色,完全唔知幾時要換
其實都係大概
自己mark返低一年左右換一次
咁我呢個月上taobao訂支黎換。
ching你邊度買filter?
個出水量越用越唔準
有無得reset 下
之前差10ml 都合理
用用下差廿幾30ml
dllm 用黎沖奶粉真係死得
上年年尾換過一支
都係淘佬度買
因為我只可以用553 所以依家應該買唔返
好似大陸冇型號係用553得香港用
我6911L 550 553都用得,咁買返550平d算。
我都未格價,唔知香港同taobao咩價
如果係45度水,可唔可以唔使unlock.
同埋可唔可以default 某個溫度同volume
1. 冇
2. app有得較指定水溫水量 不過會reset
你部咩機先得
6920 可以設定廢左個unlock
可以自定水溫
水量就 50 50 咁加
我個部係6911
請問個濾芯開左但一段時間唔用
說明書話要密封雪住佢 有冇人試過
好大碌 苦惱緊點密封雪住
斟斟下水 個濾水顯示燈喺度閃 係咪要即刻停?因為見過說明書講閃緊嘅時候唔可以出水
邊一盞? 如果係溫度隔離個盞 水滴樣既燈 應該唔比你出水...(好似淨水箱完全無水/全部水過濾緊)
無話即唔即停 正路佢唔比你出水 不過如果佢出到 咁可能部機有D問題
用東芝既發現左一個小問題
如果對上一次針水係熄左個200ml定量咁出水
下一次你著返200ml佢會出1,2秒水就停左
要再禁多次先識正常出200ml水
之前豐澤買都係2680用匯豐卡有折又送多枝芯
佢會出返200ml未出曬既水量比如出左340ml會出返60ml到
想問下呢啲水機watt數係咪好大,如果喺同一個插座用緊其他高watt數嘅電器會唔會跳掣
所以會製冷製熱既電器建議獨立插頭
所有*
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞