Philips 飛利浦即熱飲水機 用家請入 [2]

1001 回覆
4 Like 13 Dislike
由其係出完熱水之後要出多杯室溫水先唔會狂嘔
放左超過48小時?
我用咗年半
啱啱開始發覺有呢個問題
清空後會唔會復發?
想趁仲有保養拎去整
我發覺係過瀘水箱入面既水太耐唔飲先會咁
thanks
等我清空水機再換水試下
飲開RO水真係返唔到轉頭
最多半日左右
有冇特別?
有咩
特別無味
一飲返煲嘅水就明
係,又夠方便(部機唔壞嘅話)
add6910 其實幾時先要換濾芯?是否會有指示?
我用6911 去到1-10% 會有紅色樽logo(平時應該無/藍白色) (機身led, 唔係出水個圓圈)

但我都用到佢出唔到水先換filter
係tb買左支ad550
插唔到入6911度
井多少少?
大陸版ad550濾芯同港版唔同?
插落去之後扭唔到入去
正路唔會 不過我都唔敢擔保 應該同一個Mount.....
你係邊間買濾芯
我都係TB ,不過553...用到 但間中會出ERROR....RESET完暫時好似又無乜事 都諗緊買唔買支港版既 再睇下到底係機壞定芯問題
要沖75度水就6915
建議 6911L / 6920 可以WIFI SET溫度 同容量 (45-95度 該度加; 200至 唔記得幾多 每次+10ML)

但有個風險係連唔到個APP/ 個APP 成日失憶
建議 6911L / 6920 可以WIFI SET溫度 同容量 (45-95度 逐度加; 200至 唔記得幾多ML 每次+10ML)

但有個風險係連唔到個APP/ 個APP 成日失憶
基本上 入水同出水都係室溫水 出水前發熱線去令D水加熱 所以唔洗好似普通電熱水壺咁用電幫水保溫 當然溫度唔係話準確無比 但應該都唔會差得太遠

只要唔係無水 部機應該一禁就即刻出到想要程度既熱水 當然溫度越高 水流出黎既水速會比較上慢少少

另外提返一個問題 就係佢出水口比較高 加上水溫高時 個出水可能有少少疾/慢 會令到D水 係咁彈落周圍都係...熱水就更加危險 如果屋企有可能3-4歲或以上 都叫識操作少少機器 但未有足夠能力去注意使用安全既小朋友 你作為家長就要小心D
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞