Philips 飛利浦即熱飲水機 用家請入 [2]

1001 回覆
4 Like 13 Dislike
toshiba我一個人飲,熱天一日要裝二次水,佢分開廢水都幾曬水下
我就用桶裝住拎黎洗菜/抹野
唔想成日換水係咪得6920 6L水箱一個選擇呢🤔
應該係抽出抽入都煩
6911L taobao要買邊款filter?
6911L 隔幾日就紅色燈,要清空水箱,正唔正常
請問6866係咪得大陸有?
濾芯用ADD580係咪可以轉其他型號用?我見香港好似冇得買
岩岩買左部6901...用左唔夠一日...換水燈成日閃下...係咪要換水
filter 用左幾耐
全新買機2星期
有冇人用5980
即冷d水夠唔夠凍
準備買6920
睇有幾多% 東江屎水啦,越北面飲用比例越高
淘寶唔係好放心,hktv都成日有特價,再加95折,我年頭買咗枝都係$45X左右
我都係 不過個filter係年頭換嘅
我都係咁,但明明仲有水
新入手左一部6901,想問下佢顯示要換水嘅時侯,但後邊水箱仲有水,不過水位比較低,係咪即係唔會濾得哂所有原水箱嘅水,而呢啲就係大家俗稱嘅廢水?
請問大家除水垢係用咩去除??
放入口既水, 唔敢亂買
我覺得都OK, 但
我唔知係我放既位置得唔好定點
cold water開左, 唔係即時出到好凍既水,
要等, 即係你開機, 開cold water mode
你即時㩒凍水, 佢出既水係室溫
但如果係再等多15分鐘左右, 佢D水就係似係雪櫃拎出黎咁上下凍
所以係叫製冷mode (製造要時間)

但又唔可以長開喎, 因為部機會熱, 熱到成部機都係熱
(可能係我放既位有2邊有野擋住, 佢散唔到熱)
所以開一陣, 我會熄左個製冷
咁佢都可以last幾個鐘凍水既
買個轉轉要500蚊, 我就不了
點解無咩人用AUT2015?
本身有裝doulton filter, 再加佢盒仔filter
有冇好D??

飲緊第3個盒仔filter
無肚痛住
其他唔知,
上星期洗個doulton filter, 有小小黃黃地, D水質睇落都OK
要等15分鐘咁耐
諗緊買唔買呢部 想要凍水功能但好似有d雞肋
如果要成15分鐘 好似同用金屬樽裝水放上冰櫃差唔多時間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞