Philips 飛利浦即熱飲水機 用家請入 [2]

1001 回覆
4 Like 13 Dislike
過左2年多d
部6911就壞壞地
唔駛解鎖直接可以出熱水
但第一次禁出既唔係熱水
要第2次既出水先係熱水
跟住有時會自動無啦啦出水
試過唔知成地水
打去維修又無人聽

有無人試過過左保養要整既貴唔貴?
YOHOME RO淨水微量元素智能溫控直飲水機
呢部算唔算係philips 黑金以外
差唔多價位既對手?
雖然yohome同樣係RO技術, 唔知信唔信得過
暫時用左一星期東芝個部
出水無問題
水箱開機個下清左5次, 之後第一杯水無異味
麻煩位係污水兜太細, 基本上Filter完一次個原水箱都差唔多滿
同埋好怕個screen成部就total loss
啱啱諗住係hktv買6920,點知你哋介紹東芝新個部,究竟買邊部好
更正: 同埋好怕個screen一壞成部就用唔到
6911L 換完個濾芯 個盞燈都仲係紅色 㩒埋一鍵出水都仲係紅

有冇清知點解
有無6915既用家分享下?
明明6915又新D,又係用ADD550濾芯,但就無咩人討論
6901 就咁用生水都ok?見佢少左層過濾
應該無咁易嘅
你試吓反方向扭
我之前都係咁 佢個箭嘴錯咗位
開心使用6920 中, 但之前無用過6910, 做唔到比較
我哥部6920有少少漏水問題
打去CS冇人聽
上佢官網又搵唔到邊度有得online reg 上門維修
有一年上門保
麻煩到乜咁
6920就靚好多 但其實6910都夠用…..仲諗緊…
邊度漏水?
好似濾水會再好啲?唔記得 睇你個人覺得值唔值噏龜
我部6911L用左半年 (1個人用), 係個app都唔係成日量到我飲左幾多水, 成日都係0, 支濾芯又長期100%係咪正常?

想問下巴打有無得解決?
係咪未有人買呢部
出水口
成日無啦啦會滴水
之前都剩係滴小小
依家愈滴愈多
求解答:
這款如果選擇 100℃ 出水是否可安全飲用?
(100℃ 沸水應該足夠殺死大部分病毒和無芽孢常溫細菌?)

住納米樓,廚房細,不夠空間放置RO款式
飛利浦 ADD6901H RO
呢部算慳位
睇返本說明書, 換完 filter 都係要撳掣手動去個換芯 Signal
點解有人分析都咁多負皮
我見個本又話自己會轉 fake 9 me
爬左文好耐 之前用左6911L半年 主要係隔中出水口同底盤滴水問題大 同4L水箱唔夠。到後來送左比朋友 宜家想買部新既6920又怕會漏水
想問下6920可唔可以指定特定既出水ml?例如180ml
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞