Philips 飛利浦即熱飲水機 用家請入 [2]

1001 回覆
4 Like 13 Dislike
小弟有個問題Wi-Fi keep住都連唔到 話有咩已有超級用戶
同埋請問點樣可以reset部機?
我用6911L
解除綁定
•在設備詳情頁面中,點擊 “解除綁定”即可解綁。
•也可在設備上,同時長技“Safety lock” 和“210ml” 鍵3秒,等待30秒,設備自動解除綁定,並重新進入配網狀態。
•管理員帳戶解除綁定後,通過管理員連接的其他使用者也將自動解除綁定。

喺6911 manuel搵到 希望幫到你
屌想請教下大家,今日入手左ADD6920dllm 頭8轉水我過濾完都倒9哂,啲水都仲有陣膠味,同埋啲水苦苦地,是米正常架 (TDS 016) 我係米水都唔撚識飲
師兄,我今日買左6920, 情況同你一樣,你個陣最後點搞我已經換左8筒水,都仲係膠膠地,同埋隻水味苦苦地
Thanks ching🙏🏻
我換多兩筒後照飲算
屌, 到今時今日仲有無味定慣左
飲飲下正常返既
正常
用左大概一星期左右就無左陣味
個時周圍問人,個個都話佢地部機無呢個問題
我懷疑啲膠味係入水箱/清水箱的

初期我建議 即日斟 即日飲曬佢(如果怕陣味/怕陣味係影響健康)

P.s. 你斟少左水入個入水箱 最後既廢水都係咁多的
話有味既 其實係咪第一次飲過濾水
係咪飲開煲過既鐵銹味水先飲唔慣
初期 淨水箱D水隔左夜 係有陣 怪怪地既味 唔知係咪叫阿摩尼亞味
新買 正常都會係有啲味
新水箱 新filter 機內啲喉 係咁
所以個說明書戴晒頭盔 寫明新開機 要最少洗走6大桶水 先可以飲
我做法係新開機 清水洗左個桶先 跟住入滿水 手抽個水壺滿左 就開99/100度水 禁晒出黎 重覆左最少6次 第一下飲似礦泉水
其實我21年 洗左幾野 就飲 開頭飲真係有礦泉水味
但之後搬左屋 唔知點解無左 不過無怪味 同間中都會有D水既清甜味 就OK啦
想問下黑金 6911L 出水時疾下疾下 係咪正常?
上網睇人地片果啲成條水柱咁
85/95 少疾 正常

如果常溫/45都疾就唔太正常
用左部6910 兩年半
上星期六襟唔出水 襟完掣有嘟
但都冇機器聲

有冇巴打過左保養 又壞左

係咪直接買過部

用慣左呢啲水機 而家拎返個熱水壺出嚟頂檔
好唔慣。冇得即刻有室溫水飲
會唔會試下acer/toshiba? 反正都換
會去睇吓東芝果部實物

暫時上網睇 起碼個濾芯易換啲
當初我冇手柄跟 換咗兩次濾芯都換到手痛
屋企自來水 TDS PPM 75
過濾咗嘅水20幾 係咪唔正常
好似唔係好明顯

有興趣入一部,但屋企有隻貓
佢飲唔飲得水機呢d水?
實物睇完東芝果部個size好長深

最後買左部ADD6915
正式宣佈 佢個app已經壞咗
Phillps啲產品線真係好撚On9
得AD6920有加礦物質
但又得AD6920冇UV消毒淨水壺
點都有樣嘢殘缺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞