Philips 飛利浦即熱飲水機 用家請入 [2]

1001 回覆
4 Like 13 Dislike
個獨立水壺個設計真係有問題,好易漏水,一定會漏幾滴出嚟
但有水壺又真係好方便
即熱果下大啫,唔好出熱水果下同時用其他大野就得
同埋其實無咁易跳掣,起碼超3倍電流先會跳
咁待機嗰陣應該冇咩問題掛因為我有機會同時間用緊一個2800w嘅電磁爐
有冇師兄用6920, 想知隨住後面水箱越少水, 個TDS值慢慢會越高係咪正常?
因為裡面有廢水
正常
會唔會第1次出水就出左100度,入面有野燒左 (說明書有寫耐無出水 最好唔好一黎就100度)

我部6920有跟說明書做, 第1日就飲得無味
我都有跟,到今日都仲有味
諗住拎去搵維修
新買其實要點整先唔會啲水有味
我新買完返嚟,跟佢說明書過濾5次全滿原水箱出嚟就冇味

暖水仲有少少,但少用,可能用多次就冇事

部機好多維修問題 大陸唔平幾多其實唔多敢買 你轉運同轉插都係錢
部6915 一年唔夠塊Display 已經有死點
想問題下維修係點搞?
其實用咗RO過瀘仲洗唔洗用過瀘龍頭?
想問TDS IN 16X
TDS OUT 33 正唔正常的
想問6915而家長期著住E9係咩事
拆完filter裝過、又換過水箱水都係咁
大陸版係咪要加個轉插用?
一定要啦
我部6911 後面水箱加完水,條罅隙一定漏少少水出黎 每朝部機個底部都濕晒 有冇人都係咁?
岩岩新買6911L, 睇說明書話,每次重新通電後先要撳咗室溫水先再熱水,防止乾燒。 想問下你地朝早第一杯水,會唔會都咁樣做,定係照出熱水都得
你平時夜晚會斷電?我長開wor
長開應該唔使第一杯就熱啦
*第一杯就常溫先啱
一全日無用過,再㩒啲水出黎就有味

有時全日出左街無人係屋企,第朝起身都唔敢用
6915新買好大陣膠味有冇咩方法解決,有冇人都係咁?
無試過, 不過如果密封
放濾芯入zip bag, 放入水中, 用水既壓力令佢真空
一路壓住咁卷起個zip bag, 跟手啪實個zip bag, 完成
出熱水愈黎愈慢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞