Philips 飛利浦即熱飲水機 用家請入 [2]

1001 回覆
4 Like 13 Dislike
係咪無得熄聲
咇咇聲好刺耳
冇呀 打個電話上去問
諗住6911L 定東芝個部 好掙扎
通常見紅就倒晒啲水,再裝過,如果仲未轉藍就試下用佢個排空模式,排完再裝新水,都唔得就睇下支芯係咪到期,如果都唔得就call 客服
我又無wo不過我係淘寶買用左半年香港個陣仲未有,上星期行sogo見到有香港版買但官網又唔見有資料
東芝出熱水好快!暫時無滴滴仔!
但水箱細咗少少 好似一日就換1-2次咁(4人家庭)
你其他溫度都有冇45度咁樣出水呀
我自己用緊果部6910dg
45度出水都有你講咁既情況
但我用室溫 85 95度又順暢無乜斷續
唯獨個45唔知咩一回事
又斷斷地 有時水又飛到周圍都有
室溫正常,45度 有時會好順暢 但大部分時間都係斷斷續續,當初我以為正常無問題,但朋友上黎見到話佢部機無呢個情況,所以我先搵維修
你咩型號
其實幾耐要換,我用緊6911L,但個app好似有問題,我就得半年前睇仲有8x%。
呢排差唔多用左一年再睇,因為佢app斷左線,再link返佢show 100%
我部係6910,官方話一年就要換,部機應該set左timer, 換完芯,要按兩個制reset 個timer
我6910DG都係45度古古怪怪, 室溫同85度又出得好順
我半個月前買東芝個部,真係推薦買
我諗緊6901定toshiba
東芝太大部無位擺
追POST見好多巴打都話6910伏伏地買左新款6901
暫時用左1個星期左右
飲水方面覺得幾好
不過個水箱比想像中唔㩒用
屋企得我+老母兩個人,佢就飲好少水,都唔夠一日就要換一次水,但就點都好過以前成日要買支裝水,買又煩掉空樽又煩,依方面好滿意

負評位
無得熄聲㩒掣咇咇聲好刺耳尤其係夜晚用真係勁嘈
容量果邊啲字無著燈顯示,圖示又細粒,老人家用唔太方便
出水量誤差幾大下,大概會比簡個容量多10%左右,用1L水樽簡500+300,最後會出到900,用530ml水樽簡500斟到瀉晒都未停

熱水我就比較少用 暫時唔覺有特別問題
我初頭都有 用到咁上下就無味

懷疑係個儲水箱d膠味黎
啲水擺一晚就有
多謝巴打意見
新買左6911L 研究左好耐長按3秒持續出水但係點㩒都唔得唔會跟panel上個水量出 手一離開個掣仲要停

有無清可以教下路
你按邊到... 唔係按水量果到
係長按出水個圓形位3秒, 個有聲音提示既
我唔同方法都試過都係唔得
試過解smart lock 即㩒3秒唔得
試過求其任何溫度水量出 按一下出水之後再長㩒 但就要㩒死 一離開就會停
之後發現呢個係做方法係set custom既

然後就沒有然後
我係按完解鎖, 慢慢去按住出水個位, 3秒左右佢會有一聲, 我就放手由佢慢慢出
咁睇黎我部野是壞左

成日覺得個出水掣玩9我 等我打上CS睇下有無得約師傅望下
你要長出水其實係諗住出幾多ml?
因為我記得佢最多都係俾你出1公升 跟住就會自動停一停 佢過濾唔切
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞