Philips 飛利浦即熱飲水機 用家請入 [2]

1001 回覆
4 Like 13 Dislike
諗緊6920定6911
6920靚d,多d pre set溫度會方便好多,因為手機app極垃圾。
但真係有d大部,同未必值俾多8舊
PHILIPS 飛利浦 ADD6901H RO純淨飲水機
電器幫 $1888 好似好抵玩.
ADD541 filter 幾錢?
準備入手6920,終於知佢點解唔裝UV燈
平時要用60-70度水沖奶比小朋友
屋企老人家覺得85度既水都係未煲滾
堅持要斟d 過濾完既水出黎煲
搞到屋企都仲係有玻璃樽、電熱水壺同即熱飲水機
宜家部6910用左2年,就快要換第2支芯
點解?
個樣真係靚
因為過濾完個淨水箱係外置, 變左自己清洗返,6910果啲款過濾完個水箱係內置,,所以佢先要整盞UV燈殺菌
6920跟2個淨水箱..諗住一個放雪櫃.嗚
想買黑金
但係真係太大部
有冇類似咁上下勁既但細部少少
有冇巴打考慮東芝新出個部?
我都入手左6920,因為有小朋友所以決定將部機放廚房,拎一個水壺放出廳,飲完放返落機再拎另一個出黎
不過個入水箱入滿水好重
其實本身水喉水已經裝左個過濾 仲洗唔洗買部呢d機?
睇你需唔需要成日都用熱/fix某個度數(例如60度)既水

正如有人用埋呢啲過濾到可樂(人地試 唔建議大家咁做)既機出左既清水 都仲要再煲過先安心
要 最近就係睇緊d即熱水機/keep住某個度數既機
依家下下用部咖啡機黎出熱水
咁你睇下有無位 同電掣位

講定啲缺點你參考下:

機身大(每個牌子都大)
溫度同水量 唔係話極準 有一定程度
用到咁上下 出水口會滴水(因人而異 qc問題)
換水點都要啲力 女人會好吃力(4-6公升水)

請其他巴打補充
呢排都想入手一部 見6920 有個水箱好似方便好多
但又太大部 6915 個裝水又好似太小 心大心細中…
呢排都想入手一部 見6920 有個水箱好似方便好多
但又太大部 6901 個裝水又好似太小 心大心細中…

想講6901 先岩
出水口會滴水我都有聽人講過 好似都幾煩
機身大都OK 岩岩搬屋仲有位放
但水箱有冇細容量D 6920我諗我真係飲唔哂
有呀,我考慮緊呢部或者香港潔淨水個部,Toshiba個支芯好似幾貴吓,$7xx
香港潔淨水個部就直駁水喉,有埋凍水幾吸引,不過要簽約
Philips都會考慮,不過另外兩部興趣大啲
見東芝2年保養,,包上門..價錢同Philips ADD6920 差唔多..
因為我用過佢以前部6910..用耐左會滴水同埋有味....所以想試下其他牌子
見支芯行貨賣$600幾
用過水壺返唔到轉頭
出水又快d
打邊爐,雪櫃入水制冰,咖啡機入水拎住個水壺嚟倒,方便好多。
我都覺呢個功能係好方便
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞