Philips 飛利浦即熱飲水機 用家請入 [2]

1001 回覆
4 Like 13 Dislike
想問6911如果想買過個水箱應該只可以搵番philips買? 個hotline打左幾次都係冇人聽...
L少咗放隻杯埋去叫醒部機既功能,只係要撳多一下掣
L用ADD550濾芯,平啲易買啲
無L果隻要用ADD553濾芯,多粒晶片賣貴啲又難搵啲
我都淨係聽過人返PHILIPS買,斷估無乜舖會入定啲水箱等人買掛,又唔係貴又嘥位,印象中好似幾廿蚊,對比起機價或濾芯算係平嘢
好似無乜人討論6920
其實有無人試過 550 用0係6911
我上個post就係問呢樣野
有個巴打兼老細話得
跟住又有巴打話唔得
所以最尾都冇試過
話曬直飲落肚,我都唔敢淘
咪又係同一樣貨
HKTVmall 有間賣$428

繁體字包裝
但所以都係mic
Philips 水都已經賣左比中國廠
你用多百幾蚊只係買個繁體字包裝盒
用左年幾6911L
電費冇明顯增加
想問下有冇人用緊 6901 ,見呢部個size岩我用

但問過呢部係冇左個後置活性碳濾膜,想問下冇左呢舊野個分別大唔大?

Thanks
用一排tds值由10幾升到30幾
係咪壞咗

我之前打去維修問,要去上環office 買,印象係百幾蚊
雖然唔關philips部水機事,但都關水機事,所以入黎問吓

睇過吓兩部即熱水機,Toshiba新出個部見佢有uv燈 而且價錢都唔太貴,有幾用家評價吓
另外一部係香港潔淨水個部,見佢有個5 年plan又可以有凍水同換芯洗水機服務 所以都幾有興趣,有無用家可以評價吓

謝謝
雖然幫你唔到 但隨便問

都樂見其他牌子加入呢個市場 等大家 機身又好(麻煩管好QC同售後) 濾芯都好 都可以平D入手 甚至令屋企個煲陳年熱水既陳年電熱水壺 可以完成佢既歷史任務 交棒
因為我見philips個幾部全部都係差緊啲功能,如果幾款合埋哂啲功能就好,同埋無uv好似真係差少少咁
所以先去睇Toshiba同香港潔淨水呢兩部機
RO 有UV 呀
我用緊6911L,如果用add550係咪app就睇唔到filter幾時要換?
部機會唔會提?
我印象中個filter原裝跟有得check usage %
太大部,未買都未必考慮佢
553有得check 但唔準確 都係俾你參考
你預12到14個月換一次就可以
買咗6920 黑色等送貨希望冇咩意外啦
唔準嫁 我用左差唔多一年,仲有8成
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞