Philips 飛利浦即熱飲水機 用家請入 [2]

1001 回覆
4 Like 13 Dislike
見咁多人話壞 係咪真係咁易有問題啊
有冇人用緊6901測過tds ok嗎?
水通道蛋白膜新野唔知會唔會無ro咁好呢?
無得搞,通病,所以我買個陣6915 vs 6911L,寧願貴幾舊都買舊野6911L
用左6901 兩個星期,基本上無咩問題,但係一換新水要等佢濾水等成兩三個鐘
想問下其他型號係咪咁?
係 其實兩三分鐘算快 我當你火爐煲熱水/萬年熱水壺/電熱水壺 都做唔到呢個速度
佢寫兩三個鐘
問題已解決
重新裝過水箱就唔洗等
之前重傻仔咁係度等粒幾鐘無水飲
如果真係要咁耐先有水飲,應該冇人會買
6901 買左個幾月, 畀部機呃秤

揀幾多ML永遠都係出得一半,咩都試晒重裝熄機, 芯都重裝埋

打上去官方問, 都係叫你拎去"整", 應該都冇得整, software bug 呢d都係換過部畀你, 仲要晒我來回車程

唔影響飲用唔換住 頂多禁兩次
想問6920有冇UV殺菌?見有啲話有有啲話冇
冇,官方FB答案

其實話有果啲,你見佢隔離一定會有部6911果啲係隔離,因為果啲有,啲廣告成日將佢哋放埋一齊講
點解新款反而會冇咗UV個功能如果6920有埋UV就perfect池
咁喺咪買6911先安全?因為諗住會沖奶俾bb飲
香港philips真係好PK,好多款都呢樣差啲果樣差啲
各位ching 有冇試過6911L 個童鎖冇反應 只係撳一下就響一下 常溫水就拎到 其他水有時拎到有時拎唔到
係技術問題外置水箱做唔到UV 消毒,因為UV-C 對人體有害

諗緊philps 定Toshiba
邊部好d
唔明點解 philips 啲廢水唔分開
6833 好癲WO 可以360旋轉 (雖然正常都好似郁佢 但360會唔會太勁)
分開咪換水密d囉
我都係,猶豫緊Toshiba Tsr75s定Philips 6920
有冇人有分析過?
見上面又話uvc對人體有害,但應該唔直照同冇殘留就ok?
On9 UVC會殘留?
同啲白痴覺得食微波爐嘅食物會中輻射一樣咁On9
擔心出街比太陽曬傷好過擔心水機uvc殘留
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞