Philips 飛利浦即熱飲水機 用家請入 [2]

1001 回覆
4 Like 13 Dislike
https://youtu.be/8rXHrvqqLX8
利申新手,佢話過濾到細菌
咁係咪代替咗煲水嘅意義?
用緊東芝個部三月賣到而家都仲送緊多一碌濾芯
仆街sales呀嬸呃鳩我
我見豐澤 6901 都減到 1998
乜唔係新出咩,咁快減價嘅
6901 好似係最渣 加容量/體積都比較細
拎黎打入門市場 自然平D
有時懶想加水唔倒水但污水兜太細
利申未買,你地煮麵會用邊度啲水?
諗緊用水龍頭濾水器定係過濾飲水機
睇片講都有4L wo
入手左6920

好彩無怪味/漏水問題
同問
水龍頭濾水器 + 無過濾即熱水機
大家當時有無考慮呢個組合?
我都諗緊 飲室溫水唔洗成日換水
但Overall應該會貴左
買咗東芝個部幾日你哋換水抽水箱出嚟個時怕唔怕污水箱漏水我有時唔漏有時漏,究竟點抽法先唔怕漏水
6910 有dg同無有咩分別
顏色
出熱水再去爐頭
好似點都有小小
香港網店真係好撚垃圾完全查唔到料,上淘睇詳細勁多

ADD6910用隻5in1濾芯分別係2層PP棉+2層活性炭+RO膜
而ADD6901用隻4in1濾芯係1層PP棉+1層活性炭+1層無紡布+水通道蛋白膜

即係PP棉+活性炭各1層轉左用無紡布過濾,而水通道蛋白膜又係新技術黎聲稱同RO膜一樣效能但更穩定耐用,所以過濾效果應該唔洗擔心,部機平左係因為無左堆智能系統(WIFI、水質顯示之類)

BTW有外置水箱既ADD6920用隻濾芯係再多左層叫富鍶礦化可以補充返啲被濾走左既礦物質,有冇用就見仁見智
唔該巴打
急問 啱啱買咗6910第一次用要放晒成缸水 但係佢放放下水就停同埋個濾水指示燈係咁閃 請問係唔係正常?
有冇咩隻機係唔會一年就鎖filter
新買左ADD6901H

但啲水成日有怪味,但行完一次洗機程序又無左,

之後第日又有返,想問下有無人遇過咁情況
越睇 Toshiba果部 越心動 有冇人用過 好似好大部咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞