當知道咗呢個真相好無奈

581 回覆
3057 Like 113 Dislike
咁你都可以做果d貓義工架 靠收捐款黎維生 成日都有貓義工比人爆cap左幾錢 證明呢樣野係維生到
廢柴 你哩d叫富貴病
試吓銀行得番幾十蚊 又要交租,包你日日準時起身返工
垃圾先會講一大堆藉口,做人做到你咁真係ON9 攞嚟賤
唔明既人係唔會明,只有唔返工先可以徹底解決
全世界好多人都係咁
你望鬼佬返工好似無乜嘢咁
我相信鬼佬都有佢地生活壓力
所以趁自己後生要keep住自己圈子自己興趣自己衝動
十個有九個想搵多啲錢都係為將來
但將來有幾耐點計到,就算plan 好曬突如其來嘅事都可以改變曬你計劃
三十歲同六十歲做同一樣嘢都有唔同感受
同我個處境一模一樣連心態都一樣
如果唔係有個老婆,我諗已經自殺左
Same日日都唔想返工,啲人問我究竟想做咩工,我就係唔想返工,咩撚都唔想返呀
depression係一種病
跟醫生指示食藥啦
冇咩需要sorry 純粹近排過得唔好 見到你嘅情況有啲代入感 不過唔開心咪比自己唔開心 冇得夾硬開心
利申:享受緊比負面情緒強奸
聽說太理想的戀愛 總不可接觸
以為自己開post
你唔識玩姐
見過廿幾歲拎傷殘津貼
住公屋,有一幅game牆
有咩公司肯借200萬俾你
借到200萬都有返咁上下能力
好想快啲好返…
如果工作影響就轉工吧. 係唔影響日常支出下多嘗試不同工種,相信會越來越好.

我既問題係家人. 我只可以物理上搬走. 血緣我改變不了.
有時你睇人地好
可能人地都付出好多代價先做到
當然你話人地投到好胎另計

我有朋友都生於環境唔錯嘅家庭
屋企有穩定生意老豆想佢接手
佢偏偏想做髮型師
同屋企鬧曬大交老豆啲錢一蚊都唔要
自己搬出去住劏房,咁佢就可以繼續行佢髮型師嘅路
點解會唔想返工?
即刻假如我唔鍾意婚姻
背後可能因為我討厭束縛
唔想去長期對住一個人⋯etc
你背後個原因係咩?
份工唔岩你 一係搵份有passion既工 一係喺工餘發展你鐘意既野 共勉之
應該好少人真心中意返工
最緊要係自己個心態
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞