當知道咗呢個真相好無奈

581 回覆
3057 Like 113 Dislike
我諗真係要揾人/平台講下,至少感覺會好d
又係依D叫春post

叫完春咪又係要返工,改變唔到架喇,人類由古至今最大既天敵就係返工,慳返啖氣啦
業障重呀施主
做下gym
只係一個post 就見到香港人既品德每況越下.
為左嘴炮要贏(意義其實我唔知係乜)去不斷否認別人,甚至落井下石,同網上新聞下面留言乜柒都黑暴既人一樣.

希望呢啲人,以後唔好有病,人生唔好有不如意既事,唔好中回力鏢,一生平安
按佢地邏輯生得cancer先天原因係因為細胞求鳩其分裂,明明人人分裂都正常,係佢地分裂得唔好;後天係因為佢地自己選擇,生活唔健康,身體經唔起考驗.
其實quit左一樣要再搵工,你又再一次跌返入個輪迴。
唔使返工頭一個月可能好爽,但你自己知道冇可能永遠咁爽到落去。
導致你有抑鬱最核心既問題真係要靠自己既想法黎解決
食左咩藥?隻藥係生理上有冇負作用?
20歲諗計劃點搵錢咁柒,一啲都無chill life,有幾多個會咁做
成日都唔明點解要將搵錢妖魔化,除非肯定到去到30幾40歲都仲可以極低物慾,唔同人比較,如果唔係肯定會日日苦惱
香港地就係一個充滿競爭嘅地方
由細鬥到大,鬥到你自己就算有錢唔使成為屋企負擔,但你唔做嘢日日係屋企食瞓玩電話都好似同社會脫咗步伐被人標籤咁
I know that feel
啲動物日日夜夜冒險獵食都係為生存
精神科藥物一定有. 最普遍既一種:血清素,唔可以話大,但人人副作用有分別. 最簡單係口乾,嗜睡2-3星期,之後冇嘢.
我知好多地方會偷偷地賣,不過正常途徑要醫生開.
精神科藥物正常份量用會對病情好,唔會有high既感覺.
當然好多人用黎做其他野. 乜感覺我就唔知喇.
我好明白
櫻主唔好諗咁多當自己npc就無問題
咁你想點?

理想中嘅生活係點?
無人想返工 但努力係你喜歡既興趣去搵錢呢啲說話唔係中學老師鳩噏 應該你呢家最明白
因為賭博時會分泌安多酚 同追求個人興趣一樣 都只不過係追求快樂嘅一種行為
個個返工都係咁諗..
pristiq
血清素
抗焦慮藥

但我覺得不如去睇睇醫生啦,醫生會按照你實際情況開適合你嘅藥。而唔同人都會有唔同副作用,我自己好彩就無乜。若果有嚴重副作用,醫生會幫你調較。

唔舒服最好都係搵專業嘅醫生幫手,醫生會幫到你重拾生活。

我自己最起碼由覺得自己呢世都係做乞丐算啦,去到而家會對未來有希望。

各位真心唔舒服的話,真係去睇醫生。早一日睇,你就會早一日好返,早一日脫離而家痛苦嘅感覺,共勉之。
我地一模一樣
到你再大d發現一生人咩都冇做過你就後悔
冇錢唔會餓死
但有錢買唔返時間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞