當知道咗呢個真相好無奈

581 回覆
3057 Like 113 Dislike
係咁架啦,有邊個會真係想返工,個個都唔想返架啦,個個都係為左錢先返工。個個都返工,唔通個個都想返工咩
中共都係行緊資本主義

不過共產同資本都係垃圾

最好可能係去番農業社會,自己種自己食,無咁多社會規條同壓力

所以明白點解開始多人務農,復興農業
屌你老母都on99
彎撚晒腰執紙皮你知點係咪佢興趣?可能佢好撚熱衷執紙皮,又或者點解佢要淪落到執紙皮?佢d仔女呢?做乜唔照顧佢?個政府呢點解冇措施保障呢班上一代奴隸?佢仲要執紙皮

呀好人好姐砰一聲果個上去做義工?義跳俾你睇?
你又知佢好撚想跳?可能佢都係生活迫到佢咁做?又或者佢真係搵到自己興趣,咁係值得開心喎,又返得開心又搵到錢。

唔好係度情緒勒索,講撚到有人迫佢地去爭取公義啦,搞革命不嬲就係會有成功會失敗,衰撚左就拎黎勒索人?
喂,你呢d柒頭唔好講撚到咁大義凜然,你返工都係維持緊社會運作,俾緊籌碼個政府去對付d革命者,由你呢d虛偽撚把口講出黎有d諷刺有d嘔心。

情緒落低果陣有你呢d傻仔衝出黎娛樂下都幾舒服,可以將要返工既情緒屌落你度
你算有d貢獻
發現死廢青一個
人生唔一定要靠工作先有滿足感
但最好都揾份相對無咁討厭既工啦
同想,好羨慕有明確目標、夢想的人
真呀,大把地方差過香港十倍
D黑暴仲唔識珍惜,喺度上街叫春把撚咩

殘體殘語注意

https://youtu.be/qVhbHnmImRI

3:15秒開始
打咁撚多廢話
你答我一句
我以上三個例子係咪比樓主依啲廢柴生活艱難過十萬倍就得
如果唔想返工就情緒病 咪撚搞笑啦 你老母
上嚟搏同情唔係咁搏
你覺得一個人打一份唔係佢鐘意嘅工
好撚過份? 正常不過嘅事嚟㗎喎
唔係你上面三個例子佢地都搵到想要既野,人生好滿足
唔係廢話黎你呢d人三言兩語講你唔明,不過唔理解都正常既,你呢種人係咁既程度
為拗而拗到幾盡 咁撚樣係人地追求嘅嘢
你真係好有道理
俾人困住嘅雀仔,唔知道咩叫飛翔
所以香港無自由都好撚正常

唔該你準時返工消費供樓做社會齒輪
你點知唔係?你係佢地咩?唔好你自己認為係慘就係慘,你唔認為係慘就係搏同情。
咁我都祝你老豆老母半身不遂
再唔係就臨老過唔到世日日執紙皮
可能都係佢地終身志願嚟 我祝福佢地咋
如果我啲朋友好似你咁,
我一定會俾錢去睇醫生。
咁你想樓主點飛翔呢? 中六合彩?
連返下工都做唔掂 做可以講乜
+1
P牌打手
近排都有個fd係ig po story講同樣既野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞