買電視機 / 換電視機 集中討論區 (119)

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
LG香港客服前線對產品沒太多知識,所以要換機辯論技巧和行政技巧比較緊要。
完全同意
想問A80K同C2算唔算同級?而家喺呢兩部有啲1516
C2比較光
嗰日係av生活買C2,條友話5點以上先會換
想問下巴打買左咩價? 係唔係都係三年保?
我用ROG M16 laptop用hdmi連C2,但得60hz,睇過網話要買usb c 轉hdmi接頭先會用到獨立display card行到120hz, 有乜辨法
8260, 3年保
M16 HDMI只有2.0b
一定要用佢個USB-C先行到4K120
想問吓邊度有得買海信嘅U8H ?
見rtings佢幾高分下
有專門店架呢啲牌子
有咩線support到
應該要 Amazon / Taobao搵,有啲係TB4 to HDMI adapter 都得,買之前睇下review
我有時都會講下殘像同燒印嘅分別,其實某知名討論區成日話有殘像就要「洗版」長時間開唔同淨色畫面,咁樣唔燒印都會變燒印,簡直係教錯曬人

殘像只係好似你平時做嘢個人攰到個腦冷靜唔到落嚟,係咁諗住工作嘅嘢,只要好好休息(最好熄電視),瞓一覺你都係會恢復返體力。呢樣嘢雖然唔係永久,但係只要持續同一個位發生殘像太多次,就會有輕微嘅燒印發生。

而好多人成日話自己睇波打機點點點燒印啦,其實你成日搵太陽曬部電視燒得仲勁過睇波打機,不過因為衰退得好平均所以通常初期都唔覺,所以再次重申遮光窗簾唔閂曬都要至少擋住太陽光源,香港係咁慘,啲電視通常要裝窗邊。

其實香港有得讀相關科目嘅大學得我呢間,而且女多男少,讀完都會去外國發展(不過我鍾意香港冇計),所以會發現香港識面板嘅人好少好少,多數係業餘吹水佬。鍾意電視嘅男仔居多,所以亦解釋咗點解現存咁少電視專家。
業餘吹水佬報到
吹水佬都有分入流唔入流嘅有啲齋吹,可以成半個鐘嘅YouTube片都係吹出嚟
學到野
BTW 屋企 5-7月 朝早太陽會直射屋企 側射電視機 (大約一個鐘左右) 其實怕唔怕?
當然怕怕嘅喺嗰啲見唔到嘅高強度紫外線,唔係得啲見到嗰啲咁簡單,當然咁熱嘅射落去都好傷
某茶談
佢其實可以做動畫公司,唔需要做呢啲片

又賺唔到錢又誤導觀眾
啲動畫高質到問心我未必做到
其實香港三間最大既電器鋪 真係唔多掂
成哥 百記 so 0
兩年前買sound bar
問有無得Atmos 示範 ? 佢播YouTube
再問 佢就唔知我講緊咩
去咸片 一問 真係 搵段Atmos 片試到俾你
至少 條bar 顯示到Atmos 幾隻字俾我睇
唔遮光窗簾啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞