買電視機 / 換電視機 集中討論區 (119)

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
之前有無事? 有無換過野?
有無第2部TV/MONITOR有HDMI+可以出聲?
有無SOUNDBAR可以做聲畫分家?
有無RESET TV音訊設定?
會唔會有啲相可以提供
多謝ching咁熱心幫手
但係呢幾日我唔係屋企
暫時影唔到相
部機無換過野 同埋係第1次播UHD
我會搵多部電視試下
Soundbar暫時未買
TV 音訊reset 過了
懷疑係部機resolution 自動轉左4k 60hz
HDMI2.0 唔夠bandwidth 出dolby atmos?
買咗A95K

啲人話原廠條電源線好廢

大家可唔可以推介吓用邊啲電源線?
有無人知sony個保養維修係點樣?
買左個幾月就壞,離譜到
Sony保養服務差不多最好
打電話比Sony約維修
HDMI 2.0b夠
依家都唔肯定係邊度出問題
PCM都出唔到聲既話應該要逐個交叉試睇下邊到出問題
HDMI2.0b可以行到4K60+DV+DA
但係點解我個chromecast 插2.0出唔到4K60+DV+DA
第幾代chromecast先
CHROMECAST有無打開DV & HDR?
係咪YCbCr 4:2:2 ?
4代
電視HDMI有冇開增強格式
我返去再check check
謝Ching 指點
睇埋STEP巴講既,去MENU->設定->HDMI自動模式->轉模式3
睇埋部BLU-RAY機仲係咪有畫無聲
c2水貨定係A80K行貨 55吋,或者有冇其他選擇
抵玩就TH-55JZ1000H $11680
打機/駁電腦就C2
售後好+信仰就A80K
A80J 行貨
見大家上個post就爆個時傾過吓雪櫃同洗衣機,搭單問吓,想知Electrolux呢個牌子既雪櫃同大眼雞洗衣機如何?
你當佢溫州定東歐出都得

通常係拿波里嘅廠出,不過唔夠人做就請溫州嚟嘅黑工,母公司仲有做ODM

所以COVID都係由意大利先大爆發

同若要生活好一樣,even用返金章,依堆溫州人出嘅機都係五年左右會跳舞,或皮帶出事,不如慳返啲錢用大陸出嘅機(即LG)

有啲有冇用皮帶嘅直驅,但直驅係LG專利,就算Siemens用都要license

做大電,一係Bosch同Siemens或Miele,而其low end都係捷斯波依啲地區出,之前Siemens有俄制,因為非EU,所以出國家名,否則Made in EU
會唔會唔記得開eARC?
Step巴我想問65x90j係咪貴過65x85k?兩部差啲咩?
65X90J下左架了,當然貴過

65X90K取代左

X90J光度高一截,有分區LED控光改善黑位,改善對比度,比X85K多2個高音喇叭,日本組裝,最新一代影像晶片處理器
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞