買電視機 / 換電視機 集中討論區 (119)

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
緊係緊係
最緊要齊人
根本你兩個就係呢度嘅神鵰俠侶
綜合各方面可以咁講
50X85K $6350
Sony KD-50X85K 行貨
$65XX
1. 120hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位相對黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. X1™ 影像處理器
7. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0x2
8. 光度550nits
只是你覺得姐

我沒有任何幻想
終於多個MON 左咁耐POST既巴打 有FEEL 呢個POST真係好好 有攻略 又專業 又多人討論 STEP巴確實有料 個POST先行到咁耐 討論又好 買機又好 去返STEP巴推介開個幾間 唔好賴野令到個POST變成歷史 你係掂既 STEP大 支持你
磚砌好多原廠都唔做
跌落嚟佢地揹唔起
謝謝巴打支持
巴打取笑我
呢部同a80j係咪真係差好遠?
當然
咁我去專門店親眼比較吓先
唔該曬
you are welcome

謝謝
兩個世界,玩過OLED唔會再睇VA以下
九巴,想問下pan記nr tv341b同nr bv360b差幾遠?
你隻42C2玩成點
打風小心揸車, 慢慢開
今日wfh

買緊usb hub,好苦惱,同埋好似有少少太近
上置式冷藏vs 下置式,升數相差少少
BV360Q有個-3度冰鮮格

TV341B有個Blue LED結合ag銀離子濾網 唔知藍光有冇用

睇落就BV360Q實用啲
Thx
想問下samsung 水貨揀Q80T定QN85b 好
QN85B
如果有得換我都prefer bv360q,唔使日日踎低搵普通雪櫃野
但係我老母話雪櫃180都嫌高
光度,分區控光,可視角,HDMI數量都係QN85B好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞