買電視機 / 換電視機 集中討論區 (119)

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
所有用120hz面板既電視
多數如果你折實價買佢要返個label舖頭自己攞返贈品,你之後問佢要返個number就得
A90K駁PS5打機,但點解佢會話此電視不支援VRR?,已插HDMI2.1位
咁有趣係LG師傅𠝹
正常係舖頭𠝹左先
唔使sorry,恭喜買新機
駁電腦當mon定電視?
屋企部p記啱啱開機之後自動熄機睇黎都救唔到,呢個post好有用,多謝樓主整合資料
可唔可以唔俾佢上黎
擺房部電視岩岩壞左,擺果個位限死左550x360mm
應該淨係擺到22吋,想問下各位22吋FULL HD有咩好選擇?
上網搵到部Contex 22寸全高清智能電視機,唔知有冇伏...
無咩選擇
LG 22TP610D-PH 唔知仲有無
一係就PRIMA
年頭買左部au8100 43’ 擺房,呢排多左時間睇,發覺好似黑位差左,泛白多左,唔知係之前冇留意到定點,定係個電視有漏光 房閂晒熄,utube search black screen 見到咁
如果係漏光直接email samsung約師傅就ok? Thanks 巴打
係細鋪買左sony 送貨同sony師父分開黎?
要注意什麼?
Sony送貨係舖頭或代理送,SONY無送貨
安裝就通常由Sony師傅安裝
細舖既話注意就係搵有信譽商號,Price頭幾位如Avoutlet, Avhome, CompuMark 或我fd既Fever Electrics亦可

大舖一律建議avlife,問折實價

收貨後唔好拆,等Sony黎開箱及安裝
有保養直接約Samsung
不過上網搵都見到有唔少同你一樣既backlight bleeding情況
點睇送貨有無拆過?
有原封膠紙
收到巴打 依家send email去samsung先 唔知佢哋會換定當正常唔整呢
外國似乎都無得換,香港咁既售後服務應該凍過水
https://eu.community.samsung.com/t5/tv/43-quot-au8000-backlight-bleeding/td-p/4055857
買之前冇做功課嘅後果
買QN95B,冇dolby vision差幾遠
應該出貨時已經冇咗label
電視HDMI要開增強模式 VRR
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞