買電視機 / 換電視機 集中討論區 (119)

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
另外X90K比X90J再提升左光度,強化左分區控光功能,其餘一樣

賣16000以下既65X90J同65X90K全部都係大陸水貨,好多功能例如Airplay, Homekit, Chromecast冇左,冇任何Google服務,會出簡體字幕,
咩型號
最top led係咪X90K,想玩返led,驚撚左oled,反正A90K又冇55吋
最Top係X95K

巴打燒過印咩

就算X95K同OLED比都有明顯差距,X95K只嬴光度
部電視standby情況下開PS5之後就開唔到電視
點算
開關HDMI CEC試下
燒過兩年貨仔,電視不嬲都唔係成日換野,x95k得65时,有冇其他推介
冇了

budget? 55吋?
咩型號OLED燒印?
CEC即係?
55吋,冇budget限制
G1
洗衣機唔太吸引,除非要頂揭式
大眼雞一般都建議買返西門子/Miele/LG/Bosch
而雪櫃一般建議買日本牌,除非你想搵歐式
嵌入式及抽油煙機先會考慮佢
單講Sony今年就X95K (Mini-LED)
驚燒印?如是就其實唔需要太擔心,除非你每日都會睇幾個鐘新聞台/睇波/打機都唔轉畫面

另外55吋LED抵玩可以睇埋Panasonic TH-55JX900H $7850,Pan記最高階LED,雖然無全陣列/唔係用Mini-LED,但出黎質素都唔輸蝕得去邊
咩電視
Call保養啦,3年,換PANEL

巴打平時點用架?
保養過左?LG應該3年內包燒印
Panasonic TH-40JX700H
REMOTE
[eHELP]
≥ 顯示 [eHELP] ( 內置操作指引 )。

( 按目的搜尋 > 功能 > HDMI
CEC
LG
香港 : (852) 3543-7777
澳門:(853) 0800-498
WhatsApp (文字通訊): (852) 5326-6330
星期一至星期五 : 09:00 - 19:00
星期六至星期日:休息
公眾假期 : 休息
買左X85K 但連唔到屋企5G 個WIFI (電話ipad 連到)
會係咩問題
試下電話開WIFI分享, 用電視睇下連唔連到
我連電視都開唔到喎
拔電視電制
拔PS5 HDMI

再插電視電制
開電視
我有兩個wifi
電視只連到慢個wifi
電話iPad就兩個都連到
係唔係訊號接收問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞