買電視機 / 換電視機 集中討論區 (119)

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
都惟有係咁最多搭的士囉

今晚啲的士全部加價,衰格
3號風都加

為左明天要搞咁多野

佩服

小心身體

唔好捱夜
Mon 咗大大話都幾十個posts
個個都話罪大係信仰,自己又未試過,把心一橫諗著試試佢。由原來諗著買x85k/x90k變到尋日最終買咗a80j。對部電視充滿期待,希望自己冇買錯

依個電視部係連登最具資訊性嘅加油step巴,迪B
謝謝巴打追幾十個post支持

謝謝支持迪路BB

恭喜巴打入手A80J
55A80J幾時裝機?
Mon 左幾十個post都仲買罪大
65x80k vs 65x85k揀唔到邊部好只係差hz其他都好似一樣
No

65X80K用IPS,黑位漏光嚴重,因此對比度低,不過可視角好,打斜睇keep到顏色同光度

65X85K用VA,黑位漏光比較少,因此對比度高,不過可視角普通偏差,打斜睇顏色變淡光度變暗

睇你取捨
另外就係面板更新率同有冇HDMI 2.1既分別

仲有光度都係X85K高
原來重有其他分別tthanks巴打
you are welcome
wow竟然識我好感動
Step 兄,請問LG 原裝掛牆安裝會幫裝在磚牆上嗎?還是只會裝石屎牆?
唔知道
好的,thanks~
$6-8K 46吋電視有咩選擇? 主要係睇劇睇disney/Netflix多
現在已經沒有46吋電視
43, 49/50, 55, 60, 65, 75
電視距離坐位幾遠?
50吋電視最佳觀賞距離係幾多到?
少過6尺少少
1.5-1.6米
Sony KD-50X85K 行貨
$65XX
1. 120hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位相對黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. X1™ 影像處理器
7. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0x2
8. 光度550nits
瓷磚? 如是通常都唔做,要搵街外師傅做
LG 42C2?
恭喜巴打進入OLED世界~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞