[IA] 入境事務助理員 2017 6

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
想問下gi係唔係有1分鐘個人講觀點同2分鐘總結?

香港中學文憑試中文科試卷五?
蹲撐立 練到大脾好酸
真係好驚fail 點練好

針對姿勢去練,唔好求快。
到時 頭幾下做好個姿勢(寧願慢),見考官count,就可以加快。
蹲撐立 練到大脾好酸

到時 頭幾下做好個姿勢(寧願慢),見考官count,就可以加快。

知道 仲有一星期鬆d 真心好緊張

緊張下都好既
最少5,6成人衰體能

衰體能既,應該有9成都衰蹲撐立
4月20 fib等fail

係咪已可以當fail
蹲撐立 練到大脾好酸

知道 仲有一星期鬆d 真心好緊張

緊張下都好既
最少5,6成人衰體能

衰體能既,應該有9成都衰蹲撐立

我剛好 1分

巴打係咪20/4最尾果幾個

體能考到幾月?

建議你唔好考

我5月尾報左

巴打係咪20/4最尾果幾個

打去問下 都咁耐
2/8 IA fib
但有事去唔到
巴打知唔知有無咩籍口佢地會受改期?
Or 佢地唔會blacklist你
因為同時IO都考緊
怕absent 影響IO progress
2/8 IA fib
但有事去唔到
巴打知唔知有無咩籍口佢地會受改期?
Or 佢地唔會blacklist你
因為同時IO都考緊
怕absent 影響IO progress

真係有緊要事咪照直打去問
但講到要搵藉口咁又
有無人可以分享下 英文題係點問你 好驚題目都聽唔明

好似都是問一兩句英文題。
利申 : 臨尾問左句英文就完左

我英文題就叫我介紹下屋企人,其實你預唔會好難,小學生都聽明既程度,如果真係難,聽唔明就轉第二條啦,總好過唔知答左d乜出黎
交比其他巴打再分享下

我英文題就叫我介紹下屋企人,其實你預唔會好難,小學生都聽明既程度,如果真係難,聽唔明就轉第二條啦,總好過唔知答左d乜出黎
交比其他巴打再分享下

一聽到英文就會好緊張

交比其他巴打再分享下

點樣轉第二條 同考官講我聽唔明?
咁樣會唔會仲扣多d分
英文題點問,可能與學歷有關。
學歷唔高,當然要問深d測試下candidate d英文水平,話晒都要面對旅遊,英文能力絕不輕視。
我同兩個u grad既frd,都遇著比較簡單的英文題。
等收fail

交比其他巴打再分享下

咁樣會唔會仲扣多d分

我條英文題佢問我部門既數據資料
因為有確實數字無得吹我老實講我唔sure個數量
佢就轉左問另一條部門資料題,我呢條就順利答到

交比其他巴打再分享下

咁樣會唔會仲扣多d分

姐係啲部門名要識用英文講
銀行有大額借貸會否fail vetting?

錢係幫屋企人借,我自己無能力還,主要係老豆每個月比錢我準時還

交比其他巴打再分享下

咁樣會唔會仲扣多d分

姐係啲部門名要識用英文講

唔出奇,可能用英文問你有邊幾種部門。
果陣我係英文情境題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞