[IA] 入境事務助理員 2017 6

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
各位巴打,終於收到vetting,等左咁耐 好感動,希望所有連登仔都做到同事
利申 6月1fib

巴打你準備辭工未?

唔好咁快諗啦
我地依批4月FIB 6月頭VETTING既約都未簽
仲VETTING緊

咁我想問下 佢係唔係會早一個月比offer 等你有足夠時間辭職架?!

no 唔係一定有一個月
有人上星期簽 今個月31號番工

下依家有人簽左約啦IA?

conditional offer...fc bc果日會簽埋。。
各位巴打,終於收到vetting,等左咁耐 好感動,希望所有連登仔都做到同事
利申 6月1fib

巴打你準備辭工未?

唔好咁快諗啦
仲VETTING緊

咁我想問下 佢係唔係會早一個月比offer 等你有足夠時間辭職架?!

no 唔係一定有一個月

conditional offer...fc bc果日會簽埋。。

我知呀,我指上星期已經有人簽約架拿?
有冇人知暫時fib email send到邊一日

同問

ps: 10/7 FT

7月好似全部未出
Im
6月5 fib 今日終於收到
究竟連登有幾多巴打入左
究竟連登有幾多巴打入左

我都覺今次好多巴絲都入到
利申 6月1fib

巴打你準備辭工未?

唔好咁快諗啦
仲VETTING緊

no 唔係一定有一個月

簽左啦
究竟連登有幾多巴打入左

我都覺今次好多巴絲都入到

入到去全部巴絲
失敗既人
利申 6月1fib

巴打你準備辭工未?

唔好咁快諗啦
仲VETTING緊

no 唔係一定有一個月

簽左啦

你幾號vetting
我613號vetting
淨係琴日打一打黎話我前幾日email補學歷唔記得upload附件之外都冇收過call
可唔可以講下啲簡稱係咩
又等聽日
利申 6月1fib

巴打你準備辭工未?

唔好咁快諗啦
仲VETTING緊

no 唔係一定有一個月

我知呀,我指上星期已經有人簽約架拿?

sor 係今星期一先岩
岩中學畢業完報有無機會?
我覺得自己interview 是零。
淨係識做唔識講 :(
如果唔洗interview, 有得試工睇表現就好啦
5月尾fib完仲未收到call係咪無望
過咗一星期都冇call,決定放棄抱有希望,接受現實返番份新工,祝有call嘅巴打入班加油,會再考過,下次一定入到
過咗一星期都冇call,決定放棄抱有希望,接受現實返番份新工,祝有call嘅巴打入班加油,會再考過,下次一定入到

ching加油,有工當然返住先啦,話唔定返返下收到call

ching加油,有工當然返住先啦,話唔定返返下收到call

多謝你

唔好咁快諗啦
仲VETTING緊

no 唔係一定有一個月

我啱啱收到fc bc call,聽日上去fc & bc

巴打幾號 Vetting?

8/6

巴打聽日去完講下fc點填
下星期都去做fc bc

no 唔係一定有一個月

8/6

下星期都去做fc bc

巴打你又係8號vetting?

巴打你準備辭工未?

唔好咁快諗啦
仲VETTING緊

no 唔係一定有一個月

簽左啦

你幾號vetting
我613號vetting
淨係琴日打一打黎話我前幾日email補學歷唔記得upload附件之外都冇收過call

遲你一日vet

no 唔係一定有一個月

8/6

下星期都去做fc bc

要填的野好簡單,剔幾個剔+簽名。
另外如果有gran loan就要填詳細資料 e.g. 借左幾多,還左幾多,仲有幾多期未還etc
你收call無人話你知架咩
不過,最緊要都係帶齊文件
想問下已經vetting既巴絲 交vetting form個日係咪只係交份form對資料? 會唔會好似interview咁樣?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞