[IA] 入境事務助理員 2017 6

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
有冇巴絲試過未夠10日就收到fib email

我group jn 完一日後就收到fib

早個批咪好快
7月gi 個批 仲叫緊春

6月果批都等左20日啦

黑警招聘就咁快
fib 衰左會唔會有email 話你知

有得改期架 好似係

但email寫 遲到或未能於指定時間參加體能測驗或小組討論的考生會被取消資格及不獲另行安排。

之前係度都見到有巴打試過又係咁,都成功改期,你試下打電話或email去問下啦

試下先 唔該哂巴打

reject 通常等好耐
7月7 考完體能小組係咪未咁快有消息

師兄 我都係7月7考 你幾點 我都等緊Email 好緊張
有無31號既巴絲返工既已經開左Grp..

快d 出fib 消息啦
Er call 同vetting 有咩唔同?

vetting = 上去交gf200 填寫工作紀錄
er call = call你問返你工作上的野,有可能聯絡你僱主

er call係call公司,唔係call考生?

之前係 交左er , 但冇聯絡過我 應該係聯絡公司

下就2點 好撚緊張

下就2點 好撚緊張

我上午考 我都好緊張 唔知開始派7月未
毅進仔一個,想考
雖然知唔會請
毅進仔一個,想考
雖然知唔會請

入境係大學生最多既地方
考黑警會否易d?
5月4-6號報名既巴絲琴日(星期五)有冇收到FT通知?

如果而家報等到年尾?

而家gi 快返
毅進仔一個,想考
雖然知唔會請

我得form 5 一樣有vetting
試左先
毅進仔一個,想考
雖然知唔會請

試左先

ching收到er call味
毅進仔一個,想考
雖然知唔會請

試左先

ching收到er call味

苦等中 我7月中先vetting 有排等
我想問下有得vetting
其實係咪可以理解做好大機會入到班
我7月中vetting完
如果等同好大機會入到班
我諗住早d同現職公司講定遲下會走
等佢地可以安排定接手工作
如果等同好大機會入到班

唔好咁老定 vetting好麻煩
如果等同好大機會入到班

vetting完仲有fc bc
睇定d先啦
條路仲好長

佢call你果陣應該好強調你係未獲聘
依加仲招聘過程中 叫你唔好辭職住
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞