[IA] 入境事務助理員 2017 6

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
我2月尾個陣報過,但因為5月考ft個日有急事無去到

原本諗住半年後再報,但我岩岩無聊試報多次又比我成功遞交,email都收到

究竟我係咪成功報到?如果未夠半年報唔到係咪會不成功都無email?

感謝

原本諗住半年後再報,但我岩岩無聊試報多次又比我成功遞交,email都收到

究竟我係咪成功報到?如果未夠半年報唔到係咪會不成功都無email?

感謝

收到個果email 好似係自動gen 出黎
至於點樣再申 無人知
因為岩岩先改全年請
靠你打去問了

感謝

收到個果email 好似係自動gen 出黎
至於點樣再申 無人知
因為岩岩先改全年請
靠你打去問了

因為我聽過話未夠半年會因為撞身分證號碼之類原因而遞交失敗

所以想上來睇下係咪真係會咁
7月gi 完 咁咪起碼8-9月先有機通知你fib
有無5月尾fib既仲等緊vetting call

7 月gi 既巴打真係命苦
3月報名 就停左成個月先ft gi
好啦 ft 左啦 又撞io fib
咩都慢幾拍

咩都慢幾拍

冇了期咁等

上年兩個星期就通知左fib

咩都慢幾拍

冇了期咁等

上年兩個星期就通知左fib

2月尾報個批都係正常兩星期內的
係3月1開始報 先慢左
考政府工預左等架喇
我上年6月交form apply
連埋等都搞左7個月 先搞掂
考政府工預左等架喇

ching做緊咩部門?
最後一星期,下星期收唔到簽約就入唔到頭班
考政府工預左等架喇

ching做緊咩部門?

你地依加in緊呢個

入唔入班有咩所謂wo
考政府工預左等架喇

ching做緊咩部門?

你地依加in緊呢個

你係招聘組?
考政府工預左等架喇

ching做緊咩部門?

你地依加in緊呢個

你係招聘組?

咪玩啦 做recruitment 點會仲係度留言呀
考政府工預左等架喇

ching做緊咩部門?

你地依加in緊呢個

你係招聘組?

係我表達得唔好

入唔入班有咩所謂wo

咁緊係快啲入好過等

入唔入班有咩所謂wo

咁緊係快啲入好過等

差唔得遠啦 唔差在果一陣

入唔入班有咩所謂wo

咁緊係快啲入好過等

唔緊要啦,咪等埋我地7月中vetting d人先囉 不過有冇巴打試過vetting 肥 大多數肥係因為d咩?
我5月17號fib
重未有vetting call
係咪已經收左皮

same here

我係17/5fib 星期四vetting完了

唉 玩撚完 屌
師兄個陣有冇比人sm
我5月17號fib
重未有vetting call
係咪已經收左皮

same here

我係17/5fib 星期四vetting完了

唉 玩撚完 屌
師兄個陣有冇比人sm

我18/5 fib完
由頭俾人sm到尾
想轉部門都禁難
lm
考政府工預左等架喇

ching做緊咩部門?

你地依加in緊呢個

你係招聘組?

係我表達得唔好

ching 有冇守過管制站?多唔多野做?

入唔入班有咩所謂wo

咁緊係快啲入好過等

差唔得遠啦 唔差在果一陣

師兄,有vetting係咪一定會有下一輪bc?
上年同大家一樣咁擔心 依家已經出左黎做緊 加油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞