[IA] 入境事務助理員 2017 6

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
祝大家入哂cic
成個時間序
pt/gi 兩星期內pass同fail都會收到fib email 之後兩星期左右fib 之後就一個月甚至更耐先有call? 再之後要等幾耐bc

應該咁講
PT pass左 即日安排GI
GI pass左 大約2星期內有fib e mail
冇fib email 即係GI收左皮
印象中GI 唔pass 唔會有通知

FIB完之後既所有call 要睇番佢地要人既進度
冇話有特定時間

都係果句 fib完左 一日未收reject都仲有機會

今年Gi唔pass都會有email
聽同事講only
成個時間序
pt/gi 兩星期內pass同fail都會收到fib email 之後兩星期左右fib 之後就一個月甚至更耐先有call? 再之後要等幾耐bc

應該咁講
PT pass左 即日安排GI
GI pass左 大約2星期內有fib e mail
冇fib email 即係GI收左皮
印象中GI 唔pass 唔會有通知

FIB完之後既所有call 要睇番佢地要人既進度
冇話有特定時間

都係果句 fib完左 一日未收reject都仲有機會

今年Gi唔pass都會有email
聽同事講only

成個時間序

我fib 成個幾月先收到
祝大家入哂cic

入左班先算啦 cic
祝大家入哂cic

入左班先算啦 cic

祝大家入哂cic

入左班先算啦 cic

幫朋友問 如果佢屋企人有案底 但唔係香港發生 有冇機會過到vetting
祝大家入哂cic

入左班先算啦 cic

7月31第1班之後,年尾先再開班?
祝大家入哂cic

入左班先算啦 cic

講緊其他班 唔係induction course
祝大家入哂cic

入左班先算啦 cic

幫朋友問 如果佢屋企人有案底 但唔係香港發生 有冇機會過到vetting

無人知 但你預一半過唔到

無人知 但你預一半過唔到

其實佢邊個位會check屋企人有冇案底或精神病紀錄?vetting個時簽個個名,係授權佢向警務處查我犯罪record ,好似冇屋企人。
祝大家入哂cic

入左班先算啦 cic

同問
祝大家入哂cic

入左班先算啦 cic

同問

之前收fc bc call果陣
我問左個呀sir知唔知再下一班係幾時
佢都話未知
想問係咪一定會有er call?
想問係咪一定會有er call?

過左vetting咪會有
上年同大家一樣咁擔心 依家已經出左黎做緊 加油

新人係咪守管制站多 第一年

control point 坐枱果d就sia

其他好多位都要ia幫手

巴打可否講下 有咩ia 位做既野
成日以為cp 得印仔位

搭單問下巴打
想問下初入學堂果排每日流程係如何?
thanks

可以既求巴打解答一下
thanks!

其他好多位都要ia幫手

成日以為cp 得印仔位

搭單問下巴打
thanks

可以既求巴打解答一下
thanks!

入到去你咪知

同問

之前收fc bc call果陣
我問左個呀sir知唔知再下一班係幾時
佢都話未知

FIB 我溫左基本法同睇左IMMD官網
但係其實面試主要問咩問題
自我介紹? 點解要考紀錄部隊?
點解唔考其他紀錄部隊?
有無31號入班既巴絲會留個tg/開定Grp?

其他好多位都要ia幫手

成日以為cp 得印仔位

搭單問下巴打
thanks

可以既求巴打解答一下
thanks!

入到去你咪知

7月中後GI等FIB真係永無止境地等
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞