[IA] 入境事務助理員 2017 6

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
我係月尾入頭班既絲打
見到有啲巴絲話fib俾mdam/sir串到飛起,擔心冇希望。想當日我俾個madam同sir串到勁冇信心,點知都俾我入到,所以唔洗太擔心啦!
最重要係佢串你,你都要笑同show到信心出黎啊!

有咩問題都盡量解答巴絲,不過唔好問我體能會考咩呢啲on9問題

絲打知唔知有買賣股票影響大唔大 經常有過萬交易係股票戶口同銀行戶口進出 佢有無聯絡你前老闆?

唔大影響 最緊要佢知道你啲錢既來龍去脈
同埋有冇差人錢 準時還卡數 有分期款項申報返就得

巴打有分期同卡數都順利入班?
分期洗唔洗同入境講清楚買左咩
定俾月結單佢地睇就ok
我vetting完一直都煩緊自己d信用卡分期
好驚因爲咁fail我

有分期同有卡數其實都好正常
到fc個陣佢會有張form比你填有冇分期同借錢
申報返就得
仲有全部銀行同信用卡戶口都要有3個月statement

唔該巴打
我想問詳細少少
申報係先填有無分期
有就再填番分幾多期就得?
我statement果d都係電子版
到時print出黎就得
我係月尾入頭班既絲打
見到有啲巴絲話fib俾mdam/sir串到飛起,擔心冇希望。想當日我俾個madam同sir串到勁冇信心,點知都俾我入到,所以唔洗太擔心啦!

有咩問題都盡量解答巴絲,不過唔好問我體能會考咩呢啲on9問題

絲打知唔知有買賣股票影響大唔大 經常有過萬交易係股票戶口同銀行戶口進出 佢有無聯絡你前老闆?

定俾月結單佢地睇就ok
好驚因爲咁fail我

我捻有找卡數應該冇問題
ching 幾時vetting? er call左味?

我7月11vetting 有排先er call

一齊苦等
而家入面得番一班
月尾入班既 要有心理準備比人 到暈
Btw 加油
我係月尾入頭班既絲打

定俾月結單佢地睇就ok
好驚因爲咁fail我

申報返就得

唔該巴打
我想問詳細少少
申報係先填有無分期
到時print出黎就得

分期申報要寫
總數幾多 每月還幾多 仲有幾多未還 幾時還完
E statement print出黎就得
我係月尾入頭班既絲打

定俾月結單佢地睇就ok
好驚因爲咁fail我

申報返就得

唔該巴打
我想問詳細少少
申報係先填有無分期
到時print出黎就得

分期申報要寫
總數幾多 每月還幾多 仲有幾多未還 幾時還完
E statement print出黎就得

明白哂~唔該巴打
上年fib我俾sir sm
係咁串我

但真係fail左

冇得估咖
見工都好講眼緣同運氣
有時屌到反皮都得
有時氣氛好和平都會唔得
聽天由命啦巴絲
而家入面得番一班
Btw 加油

巴打,知唔知依家入面個班,幾時出班?
而家入面得番一班
Btw 加油

巴打收唔收到風,下一班幾時,到依家都收唔到er,頭班冇機會啦
而家入面得番一班
Btw 加油

巴打收唔收到風,下一班幾時,到依家都收唔到er,頭班冇機會啦

聽聞 7月31開班
而家入面得番一班
Btw 加油

聽聞 7月31開班

我係指再下一班
而家入面得番一班
Btw 加油

聽聞 7月31開班

我係指再下一班

ohh 同問
想問下FIB派到去幾時? 我7月7號體能 仲未收到Email 好緊張 自問表現唔錯
想問下FIB派到去幾時? 我7月7號體能 仲未收到Email 好緊張 自問表現唔錯

7月叫春大隊已經成立了
成個7月gi 既巴打都無fib 消息

7月叫春大隊已經成立了

6月頭gi既岩岩先叫左春一個月先有
等下啦
上面位絲打 ft 易過嗎?
洗唔洗剪短頭髮?

fib見到啲女好多長髮
利申 男
上面位絲打 ft 易過嗎?
洗唔洗剪短頭髮?

入班先要剪
ft 易唔易過 因人而異
有做開運動應該都唔難
咁多人考 自己英文又唔好 點先可以突圍而出
咁多人考 自己英文又唔好 點先可以突圍而出

io先比較著重英文
而家入面得番一班
Btw 加油

新班俾人小琴反艇係基本啦
話知入面有幾多班係度
而家入面得番一班
Btw 加油

新班俾人小琴反艇係基本啦
話知入面有幾多班係度

ching 知唔知7月31號入班的再下一班係幾時?

7月叫春大隊已經成立了

6月頭gi既岩岩先叫左春一個月先有
等下啦

613vetting 終於收到ercall
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞