[IA] 入境事務助理員 2017 6

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
想問下7月有邊啲日子有人vetting左

714 lm
好突然咁收到email考體能
2個禮拜都冇就要考

巴打想問你幾時報 想睇下去到邊批

同問 我都想知

想問一下vetting 問題

我岩岩FG 未有收入,早排我老豆用左我個名買左層樓亦用我個名同户口去同銀行借錢

呢家我户口差銀行二百萬左右,每個月都準時還緊

但我未有收入會唔會影響我vetting

蹲撐立真係唔好貪快 做足比佢 其他拉番分

呢個動作死好多件

一黎就俾佢foul左5下 心諗會唔會炒
最後爆seed做 25下

想問下多數foul既位係乜?

我睇番d舊post話「要pat pat掂腳跟」?
咁要好好柔軟度

出盡力都係得21下 到時比佢foul幾下就玩完

我睇佢片既示範, 都冇去到patpat掂腳跟
但大腿小腿一定要掂到

有冇近期考完既巴絲可以講下實際情況?

小腿同大腿撐完出去 收返黎個時要貼實
唔貼就foul
收返黎patpat點掂腳根

理論上, 踎低個動作, 只會做到小腿同大腿貼實?

想問 有無小組討論 tg 加一齊練?

有無?
好突然咁收到email考體能
2個禮拜都冇就要考

巴打想問你幾時報 想睇下去到邊批

4月頭
我以為冇份
想問一下vetting 問題

我岩岩FG 未有收入,早排我老豆用左我個名買左層樓亦用我個名同户口去同銀行借錢

呢家我户口差銀行二百萬左右,每個月都準時還緊

但我未有收入會唔會影響我vetting

話過唔到唔通你唔試咩
而且呢度係去到financial check先做
到時會有得比你解釋
睇呀sir信唔信你

去考體能個日係咪一定要print 封email出泥 ,手機show 得唔得?
去考體能個日係咪一定要print 封email出泥 ,手機show 得唔得?

Print 封野出黎唔係好難呀....?

可以 但最好有print.
如果Pass左FT GT
大概幾耐會下到電話?
如果Pass左FT GT
大概幾耐會下到電話?

收email 的
官網寫十工作天
實測一個月

可以 但最好有print.

究竟現家去到5月幾多號?
幫朋友問 如果佢屋企人有案底 但唔係香港發生 有冇機會過到vetting

有屋企人有案底或者坐過監都可以慳返
幫朋友問 如果佢屋企人有案底 但唔係香港發生 有冇機會過到vetting

唔係嫁 可以試既
無話一定既 好似係

唔係嫁 可以試既
無話一定既 好似係

皮已收
本身都有聽過話入去係比人鬧 係想睇你有無信心
到最後都係比佢鬧到有啲頹 無哂自信

基本上入去佢就不停搵位入你 問到你答唔到唯止
自介都skip埋
得一題英文問題
又問你點解唔做警察
咁我答工作性質係唔同
佢又會話翻你 警犬同入境工作好相似
之後我太緊張話警犬講求警民關係 但近幾年好多負面新聞
諗翻都覺得自己on9

之後又問行動代號 我有睇過 不過唔記得左

情景題 我話搵支援 因為有管理及支援部
點知佢話唔係做呢啲 話我無睇清楚無溫書
我之後睇翻 明明就有話做調配人手

有3個考官
1個係無表情
1個係恥笑mode
1個係鬧既

打定輸數

皮已收

自介都skip埋
得一題英文問題
又問你點解唔做警察
咁我答工作性質係唔同
諗翻都覺得自己on9

有3個考官
1個係無表情
1個係恥笑mode
1個係鬧既

打定輸數

再報啦下年

皮已收

自介都skip埋
得一題英文問題
又問你點解唔做警察
咁我答工作性質係唔同
諗翻都覺得自己on9

有3個考官
1個係無表情
1個係恥笑mode
1個係鬧既

打定輸數

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞