[IA] 入境事務助理員 2017 6

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
今日 vetting er fc bc call都有人收到

邊到收到風,屌我都唔知點解我會咁耐

低分, 有vetting call 五代表入, 再計ranking

五你老母 block 鳩柒你個on9 仔

低分, 有vetting call 五代表入, 再計ranking

你真係五撚左好多次
打個唔字好撚難咩...
vetting 完,感覺好似俾人罰留堂抄書

你真係五撚左好多次
打個唔字好撚難咩...

大sir 俾次機會得五得

X2 巴打係四點鐘?
有冇人知暫時fib email send到邊一日

同問

ps: 10/7 FT

7月好似全部未出

咁多位巴絲,求小組討論要預備D咩

我啱啱收到fc bc call,聽日上去fc & bc

巴打幾號 Vetting?

8/6

巴打聽日去完講下fc點填
下星期都去做fc bc

要填的野好簡單,剔幾個剔+簽名。
另外如果有gran loan就要填詳細資料 e.g. 借左幾多,還左幾多,仲有幾多期未還etc
你收call無人話你知架咩
不過,最緊要都係帶齊文件

收call有問我有冇供緊野有冇借錢有冇做緊分期之類
想知大概係點填啫 以係好複雜

好簡單架咋

問多少少
如果依家戶口入面得好少錢 洗唔洗入番d錢入去 睇落財政狀況健康d(本身冇爭卡數冇分期冇借錢)
岸已上
祝各位巴絲都有offer
想問下有無人知如果BC量血壓偏高得唔得
13x-145個range
就BC有啲驚

參考返人地bc result, 115-165都得
有地中海貧血都過到

師兄唔該
八掛問聲師兄係識人定係邊到搵資料?
想個心定啲
心急人上

現職表示 有輕微貧血都冇問題
想問下 fib嗰陣填嗰份gf200 係咪fib完會比返我定係佢會收左?
同埋如果順利過關 vetting嗰時係咪會再填過另一份gf200?

X2 巴打係四點鐘?

yes
想問下 fib嗰陣填嗰份gf200 係咪fib完會比返我定係佢會收左?
同埋如果順利過關 vetting嗰時係咪會再填過另一份gf200?

Fib完佢會同你講有d咩要修改,到真係收到vetting call 你再交返改好既gf200
早幾日收到vetting call
我本身有2-3萬卡數做緊分期每月準時還
另有學資處貸款要還
有人建議我快d還清卡數做靚盤數先
但我一時之間無錢一次過還清
除左分期呢樣,我屋企正常,身家清白
有無巴打同我情況差唔多最後入到班
另有學資處貸款要還

最好清左先
不過你準時還 冇min pay 見步行步啦到時
vetting完,各位隔幾耐先收到er call?
想問問各位巴絲 financial check個陣要提供幾多年巴銀行同信用卡月結單?
想問問各位巴絲 financial check個陣要提供幾多年既銀行同信用卡月結單?
想問問各位巴絲 financial check個陣要提供幾多年巴銀行同信用卡月結單?

vetting姐話齋: 到時你咪知
不過聽聞好似3個月,有錯請賜教

Vetting姐好nice 你係唔係最遲走個個?

Vetting姐好nice 你係唔係最遲走個個?

想問問各位巴絲 financial check個陣要提供幾多年既銀行同信用卡月結單?

3個月
另有學資處貸款要還

最好清左先
不過你準時還 冇min pay 見步行步啦到時

唯有咁喇 希望可以過到之後fc
其實收到vetting都未成事 因為可能係後備
收到er先開始叫穩
星期一上去希望順利
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞