[IA] 入境事務助理員 2017 6

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
我星期二考Fitness , 想問Group In 後係咪幾日就知有冇FIB?

官方好似話十日內,當時我同一星就有通知

一個月先有
我星期二考Fitness , 想問Group In 後係咪幾日就知有冇FIB?

我個時group in完 等左15日先病fib email
聽日考ft
聽日考ft

巴打三月中報?
聽日考ft

巴打三月中報?

頭先apply左
fg
咁遲先報希望冇影響
其實收到vetting都未成事 因為可能係後備
收到er先開始叫穩

ching,你隔幾耐先有er call ?

約一個月
收到er先開始叫穩

入得waiting list 基本上都請

今年全招 未必有waiting
佢大把人揀
收到er先開始叫穩

佢大把人揀

ching ,er call左味?
有冇6月8-14VETTING完既人未收到er同簽約
講下你地vetting情況
我自己就vetting先搞退學
佢果邊要我交個正式退學證明同完整成績表
前者我就email左佢地未覆,後者我就同佢地電話同email都講過要8月先有

咁巴打你咪有排搞 BTW 巴打你個陣係佢再打過黎叫你交 個完整成績表 ? 因為我都未交完整成績表比佢 但我VETTING個陣 問個madam 佢話再有下round 打比我先再補交

我都係 差CE cert正本 vetting姐姐仔話遲下再交 [/black]

但你簽左約未
請問group in有冇得溫定
定睇臨場
前者我就email左佢地未覆,後者我就同佢地電話同email都講過要8月先有

咁巴打你咪有排搞 BTW 巴打你個陣係佢再打過黎叫你交 個完整成績表 ? 因為我都未交完整成績表比佢 但我VETTING個陣 問個madam 佢話再有下round 打比我先再補交

我都係 差CE cert正本 vetting姐姐仔話遲下再交 [/black]

但你簽左約未

未 前幾日先交GF200 我都諗其實幾時會叫我交返
收到er先開始叫穩

佢大把人揀

yes 等佢call bc
希望聽日再有vetting call
報左要等幾耐先覆EMAIL
定睇臨場

冇得溫
最緊要睇隊友
定睇臨場

考左三次group in 三次都係無得溫既題目
定睇臨場

無架 你點知佢會考咩題目 考咩話題
我自己臨考先黎溫新聞 不過唔中

一個月先有

7月頭ft仲未收到

巴打幾號 Vetting?

8/6

巴打聽日去完講下fc點填
下星期都去做fc bc

要填的野好簡單,剔幾個剔+簽名。
另外如果有gran loan就要填詳細資料 e.g. 借左幾多,還左幾多,仲有幾多期未還etc
你收call無人話你知架咩
不過,最緊要都係帶齊文件

收call有問我有冇供緊野有冇借錢有冇做緊分期之類
想知大概係點填啫 以係好複雜

好簡單架咋

問多少少
如果依家戶口入面得好少錢 洗唔洗入番d錢入去 睇落財政狀況健康d(本身冇爭卡數冇分期冇借錢)

求答

一個月先有

7月頭ft仲未收到

又係你

8號vetting 未收到ER call

巴打幾號 Vetting?

8/6

下星期都去做fc bc

另外如果有gran loan就要填詳細資料 e.g. 借左幾多,還左幾多,仲有幾多期未還etc

好簡單架咋

問多少少
如果依家戶口入面得好少錢 洗唔洗入番d錢入去 睇落財政狀況健康d(本身冇爭卡數冇分期冇借錢)

求答

好難講 你得返幾少錢先?
收到er先開始叫穩

佢大把人揀

yes 等佢call bc

ching介唔介意講你幾號收er call ,幾號做fc?

下星期都去做fc bc

好簡單架咋

問多少少

求答

好難講 你得返幾少錢先?

二千左右
fg同本身草錢係草現金
如果一次過入5千會唔會仲複雜左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞