(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館 (6)

1001 回覆
16 Like 0 Dislike
jalan可以先book後入coupon
樂天可唔可以?我怕等唔到佢25號既9折已經比人book咗
大家伊豆有冇推介?好多年前見過一張相有間旅館有個木窗望出大海 好正
原來巴打覆緊我

其他我都睇過 問題就係冇得一個人
見佢有一人set
而且夠傳統(第一次住希望傳統啲) 野食又好好 所以打算試吓

thanks
想問亀峰菴D貨切風呂係咪露天望到大片林景?同埋難唔難book,可唔可以提早打去book?
好唔好屌
如果你係住客既話就一定 book 到,通常 check in 佢會問埋你有冇需要 book 貸切風呂,通常都係 45mins左右。
巴打想請教下你呢個咩app?
(幾年前住過龜峰庵係幾好)

另外想問下嵐山(或者京都附近)附近有咩溫泉推介?
頭先google 左下京都翠嵐想問下有無人試過
想問箱根溫泉有冇推介
四條友每人3000樓下
第一頁置頂有五個 post 你可以慢慢睇,你問既野己經有相當多答複。
其實跟置頂po已經好易搵溫泉旅館
正常參考返日本溫泉排行榜前列果堆溫泉地區,都真係好多人響到留個食評做參考
有無人住過登別望樓可以比下意見
有無人聖誕去過黃金崎不老不死?
想請教下各位關於12月頭東北
因為女朋友要去八戶所以預備左4日3夜會係東北 但時間太短所以想揀左旅館先定去邊個區域 反正都係要來回東京 宜加先訂所以預左銀山full曬好正常 本身想其中一晚book星野奧入瀨方便去玩但都已經full左
要求係食>>>房(私人風呂)>>其他>budget 想揀d無咁大型既旅館
暫時睇中呢幾間 暫定3晚2遠1近/2貴少少+1中價 check過都有房:
貴少少 自帶私人風呂:
1. 岩手西和賀 山人yamado 4萬yen位-> 師兄有包膠 房靚 食材新鮮
2. 山形南陽 瀧波 4萬yen位-> 台仔推介+rank 房靚 露天呂直向外景
3. 岩手花卷 藤三旅館 4萬en位-> jalan4.7 位置好 食材新鮮
中價:
1. 岩手花卷 山水閣 萬5yen位-> 位置好 房ok 房外設備齊 平 但自助餐
2. 山形藏王 高見屋 2萬yen位 -> 位置好 但房風呂唔係泉水

請問有無師兄有推介暫時傾向緊山人yamado+1晚花卷(因為都無去過 見比較多人去過)+1晚待定
星野奧入瀨11月尾-12月頭不嬲都會休館準備冬季營業

十三月,我覺得好多房個design都唔多開胃,好似番大陸住嗰啲精品酒店咁

你可以考慮下清流館

如果覺得藤三個古湯唔可以skip嘅話,可以山水閣換番做藤三本館
有冇人知秀峰閣1月係未開預約定full 哂?
我見佢官網係灰色 但又比我搵到一個日本訂房網訂到1月
應該一早full L哂、Jalan 用月歷睇1月頭先有房

好想book 滝乃家但search 唔返B房、可能一人房賺唔到錢?
Hotel Shion
+81 19-689-2288
https://maps.app.goo.gl/NnRMKN4JbMwk5UkbA

呢間住過幾好 好多個泉可以浸

對面湖係小岩井農場 你可能聽過

要去八戶個市場? 我去過覺得麻麻地 唔值得特別去

有無考慮去弘前/青森? 多d野睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞