(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館 (6)

1001 回覆
16 Like 0 Dislike
出年2月中去大阪 會留小小時間去USJ 京都

2個人唔會自駕 想有私人風呂 預4000-5000都得
去白濱好定有馬方便D 見城崎好多都爆晒 要放棄

白濱除左 海舟 仲有咩驚喜推薦

有馬真係多到唔識揀

麻煩各位
我以前習慣向市區酒店 照 book 咁多日,但中間有一晚會 stay溫泉旅館,酒店冇住嗰晚當擺行李算。
咁溫泉旅館唔一定只得會席料理,你咪試下搵 d 法國料理或鐵板燒都一樣咁正。
呢兩間我都住過,其實我覺得界又好甚至乎主線既星野都好,食方面始終係差少少,住金門坑嗰兩晚既晚餐水準係超乎預期,嗰次 trip 除左金門坑外仲住左一壺天,兩間既晚餐水準非常唔錯。

但其實界阿蘇向住黎講我覺得都唔錯,尤其是佢個露天風呂,只係旅館既設施唔多,係好在佢門口對出附近有間 cafe ,麵包同 cake 都好唔錯。
想問下如果我想book雄琴溫泉湯元館既話應該係官網 jalan定Agoda book會比好?
想問係Jalan book有果日
但官網book 就full 有冇伏
無收訂 又唔洗打credit card到期扣數
好無安全感
擺係個頭上面
Jalan自己有配給 應該係咁
再者你怕嘅 可以訂定用個ref 問吓酒店

Thanks all
有冇巴絲住過七尾加賀屋?
值唔值得一定要住一次?
有jalan 10000%係jalan
2月去岡山,想問溫泉除左有馬之外,有冇其他好選擇,謝
Jalan 未試過有問題 可以放心
請問金門坑你地係起官網 book 定經第三方? 我去官網見佢日文 offer 嘅房型/價錢同 Eng 版本都有唔同...好複雜咁
有冇人住過伊豆ラフォーレ倶楽部 伊東温泉 湯の庭?
見都近JR站,2千蚊有私人風呂同一泊兩食
我係relux book
有馬Grand hotel同中之坊瑞苑 前者一間私人銀泉後者一間私人金泉,唔浸大浴池同貸切,相差一萬羊,野食係唔係都差唔多
有冇人知雄琴溫泉雄山莊幾時開下年4月booking?
等極都未見有,櫻花期去驚miss咗book唔到
去完有馬訓一晚,最正既唔係溫泉,而係個室內夕食朝食
温泉覺得去日帰り温泉仲正,又平又靚
我就係向官網 book,因為睇房型比其它容易。
有冇人揀咗/住過ふふ箱根
有吖 揀咗一晚 不過個位好似小小吊腳
師兄去完覺得然然點? 我都book左4月
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞