(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館 (6)

1001 回覆
16 Like 0 Dislike
之前去洞爺湖食d 會席料理根本係大量製作既下欄野, 叫做有好多兜咁
有無巴打住過黑川麓旅館?
正常自助餐plan最平
https://www.jalan.net/yad325375/
温泉 無し
外湯(人工炭酸泉)
大浴場都唔係溫泉,房就更加唔會有
河口湖kukuna 鐵板燒 vs 河口湖 ubuya 天婦羅,點揀好?
咁梗係鐵板燒啦,有海鮮有牛
巴打幾時去
鐵板燒仲平啲
出年2月情人節去
ubuya 點解唔揀食和牛
之前用樂天book 千一景佢cut 我單, 話日本人先可以用日文樂天book, 倭寇蘿蔔頭都痴撚線
二月左右河口湖/箱根budget最多2500有無推薦
好多都好貴
咁最後用咩先book到
啱啱去完草津,住La Vista

2200/晚,房有獨立溫泉,唔包餐

貨切風呂唔使錢,先到先得,感覺唔錯,有兩種唔同溫泉水
仲有啤酒,雪條,凍朱古力任飲任食

可能我住得好野少,我覺得幾爽
*貸切
河口湖有邊間私人風呂先係溫泉水
係樂天問題定千一景問題,
我之前book 過好多次日本樂天都冇試過cut 單,仲要係現地決済。
thanks
咁要睇佢有無監察住個份量
佢架車可能唔係成日運過黎,或者一次都運唔倒咁大量
驚佢會唔會有時浸浸下無鬼哂溫泉成分
日本嘅buffet早餐都夠做,夜晚係少少啲刺身,肉。9成相似
千一景問題
或者係咪揀錯咗住民plan
想請教下各位巴打/絲打
疫情爆話封關既2019年3月, 本來當年BOOK左大阪呢間有馬溫泉但去唔到http://www.kosenkaku.com/

5萬YEN左右2個人住一晚8畳和室包早晚, 夜晚食A5和牛懷石料理
依家想再去(雖然聽講又可能封), 唔知有無人去過, 評價如何?
定係有馬有其他更好選擇?

THANKS
2020年用日文Jalan 成功book過千一景
不過唔好住2層果隻洋室, 佢係獨立一間屋, 個景唔靚, 好舊, 同夜晚個位置好陰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞