(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館 (6)

1001 回覆
16 Like 0 Dislike
強羅環翠樓我住過,呢間係我第一次住既溫泉旅館,應該都有十幾年前,旅館係比較歷史悠久,旅館入面有日皇曾經入住既相,殘舊就唔算,至少比我感覺係好和式同乾淨企理,房內風呂其實幾細,而溫泉水溫方面我覺得佢比其它地方熱,係熱到唔可以一下子浸落去嗰隻,同埋旅館有自已個溫泉泉眼,旅館個庭園幾靚,尤其是紅葉季節呢度應該靚到揼一聲,食方面就一般般,另外唯一我認為係缺點就係食完晚飯佢地就會幫你鋪 tatami ,而且仲鋪得幾講究下,但最慘係訓到第二朝早餐前佢地會入黎收起 tatami,食完早餐想訓多陣都冇左 tatami 要焗訓地下。

但整體黎講環翠樓係住得過,尤其是想體驗一下傳統既和式 style,呢間真心 ok 抵住。
原來仲有香港人係到做
以為走得7788
亂9填都得
都係如果有咩事嘅話
旅館果邊可以馬上聯絡到你咁
有錢嘅話一定bk到
原來之前有好多?
記得之前去都有好幾個外國人係度做
淨係香港人都有兩個
我今次去得返1個香港女性同1個黑人
我好似住3樓呀, 但真係好靚喎要朝早去影相
不過係咪俾少少樹遮住咗㗎
佢有2棟野,一棟係好2定3層,間間房都有私人風呂,果堆全部同我一樣景;本館棟係全部普通房,唔知咩景啵
請問係咪做會員先book到?
我BOOK左咁多年都唔洗開會員啵
東京附近又唔想去太遠有無推薦
下年2月尾
budget 1500hkd
2人
唔緊要啦,我見佢都有露台,有靚景價錢又唔係超級貴嘅都剩得7788
我見佢同秀峰閣好似比較唔遮擋之下睇到富士山
唔接受 所以我轉左用jalan 訂
同埋我見啲人好似出一出去酒店附近影逆富士已經好靚
千一景本身矮,馬路嘅樹會擋咗湖景,睇係ok,影相無秀峰閣咁靚
當然你行出去就大家都一樣啦
係呀,我就係見樓上嗰位朋友影嗰啲相都有啲樹遮少少 其實最想住都係ubuya 不過應該都執唔到雞架喇
訂咗美富士園
有冇巴打住過?性價比、溫泉、景同食嘢如何?
18年尾去過 已經冇乜記憶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞