(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館 (6)

1001 回覆
16 Like 0 Dislike
日本浸溫泉係咩都唔著的
其實搶唔搶手? 一間酒店咁多人點樣先可以揀到靚既時間?
如果自己著左或者包毛巾會唔會好怪
想去銀川 好難plan
搶手嫁
我上個月尾book一月尾二月頭都冇乜房揀
絕對會
我仲以為起碼都包條毛巾
咁咪變左觀鳥大會
我去過幾次湖山亭 浸親全場都係得兩三個人
......無人叫你睇人隻雀
你唔好去啦日本係裸浸
想問下如果決定住啲可以入住時book私人溫泉嘅話,通常會唔會book到?因為想同屋企人一起浸,唔該
睇吓間嘢有冇貸切溫泉
多數好多間都有
會唔會冇時間比你book/淨係book到啲好差嘅時間?
想問下登別二千蚊一晚樓下邊間最正? 比較環境地理位置同食物的話
Research 完覺得Mahoroba 同埋格蘭都唔錯
你怕乜野?
間間做法都唔同,有 d 要 check in時要 book 埋時間,有 d 就空室就可以入,有 d 就 front desk 掛住條 key,有 key 就拎去開門。
想問下通常傳統大間既溫泉旅館
係咪只提供半年期reserve
4月既期都未開始book正常嗎?
如果係咁你去台灣好D
我指私人風呂
上面有巴打有講過
其實真係間間唔同
我第一次去嗰間用嗰陣時反牌
有啲係同counter book
想問一下 日光有冇邊間推介?
lm
2月尾一個人去book 咗天翠茶寮希望無伏
有冇人住過銀山古山閣?或者有類似經歷?
間嘢架接駁車唔俾大喼上中喼都好似話唔太俾,但我有幾隻大喼
如果自己搭車嘅上網睇架巴士又好細架,拎2大1中再2細好似唔太可以,所以諗住喺山形啲locker放一晚第二日返去俾返個overtime 嘅錢拎返啲行李
宅急便都有諗過,但第二日藏王間溫泉旅館唔會應機唔知佢收唔收加上太凍細喼唔夠放衫又一定要拎大喼去
有冇人有更好嘅提議?點樣部署好
有幾凍呀青 12月中落緊雪夜晚都係heattech 面衫 羽絨 blocktech就夠

放locker算啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞