(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館 (6)

1001 回覆
16 Like 0 Dislike
即係麻麻?
早餐晚餐都食唔飽 要食宵夜
溫泉正常似普通風呂
望嘅富士山景又偏離啲咁
個陣要二千幾一晚我自己覺得心都痛
我禁黎禁去都係叫我登記會員
想問下樓主 由布院 2月3-4號 想有懷石料理 筆直under 5000 有有推介.
看看置頂 post,你問既問題己有 n 個答案。
風呂房
想問下間酒店寫住 溫泉(運び湯) 係咪真溫泉?
google translate = carrying hot water
係溫泉,運び湯即係唔係由泉源接水喉供水,而係用運水車運水
多數會用呢種方法都係離泉源好遠嘅酒店(尤其位於市區),好似連鎖式嘅Dormy Inn、Super Hotel 等等
另外因為運輸成本,多數都係會不斷循環水,所以水質一定無咁好㗎啦
Book左琵琶湖綠水亭
輕井澤有冇d有房內露天風呂(溫泉)既酒店?
個間輕井澤cypress 飯店寫黎寫去都係open airbath冇onsen
係咪姐係熱水黎?
我就千幾

巴打建議搵其他?
得風呂兩個字應該唔係溫泉
溫泉正常會寫低係咩泉,會詳盡好多

詳情睇po#1
輕井澤係咪少d 溫泉酒店?
有,但唔多,輕井澤唔屬於溫泉區。
日日mon 住終於比我捕到聖誕檔期河口湖kukuna, 夕食係咪鐵板燒最正? 唔想食buffet
正常冇必要都唔會食 buffet,除非冇得揀。
佢得西餐半buffet, 創作會席同埋鐵板燒
最後寧願比貴d 食鐵板燒, google 過見d 料幾正
不過普通雙床房都要64000 yen
而家15 16, 因為本身book 左果間湖之hotel 只係係佢旁邊, 個景大家都差唔多, 樂天分數都一樣, 夕食就食會席料理, 但只係45000 yen 左右, 平三分一
睇圖就kakuna 個頂樓溫泉正好多
唔知點揀好
正路鐵板燒差極有個普,比我都死都揀鐵板燒算。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞