(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館 (6)

1001 回覆
16 Like 0 Dislike
浸過1次鷲羽山, JR去到児島CALL酒店接, 不過唔係出名地方, 最多係望住個瀨戶內海浸
有無人去過
有馬溫泉花結旅館 (Arima Hot spring Ryokan Hanamusubi)
Book左呢間 有露天spa
同問 望樓有冇伏?
巴打係咪自駕遊?
想問如果揸車去,洗唔洗預先同佢講留車位?
book 個陣見佢個交通方法有個車,係咪姐係已經假設左係揸車去會留左車位?
我上次去岡山又想浸 最後因為順路揀咗山口嘅溫泉♨️
https://youtu.be/93tBaB3IS5M
有冇人住過呢間?想book2月中
啱啱book左 3月 有馬 鴻朧館
兩人3700倒 算唔算貴
同埋想問大家係Jalan book多數揀去到先俾定online俾
我係自駕去, 記憶中佢門口都幾多車位, 無特別同佢講留位
望樓點會有伏。
日本溫泉酒店一碟碟果啲
又有shabushabu又有和牛燒肉
入黎房收野上野都幾次,食餐飯食咗個半鐘
最尾仲要有白飯驚你唔飽,但其實逐碟仔食晒一定夠食
巴打book左邊個set?
Walk in 北海道定山溪
可以?
諗緊望樓好定去富良野間星野渡假村
星野渡假村呢排多唔多人?
walk in 溫泉旅館你要預嗰晚會冇地方訓。
未有大劣人殺到應該多極有限。
值唔值得去?
如果一心想浸溫泉就一定唔會揀北海道星野。
一定
要搭巴士去浸溫泉
日歸啦

Walk in 人地未必準備到晚餐俾你

想住和室
見到最平係呢個plan 就揀左
想請教下,因為老人家唔識得浸溫泉既規矩,
如果想搵間一泊兩食而客房有溫泉的,
價錢大約 3 個人 3 千內,唔知有無比較好既介紹呢?
謝謝!
請睇睇置頂同對上嗰五個 post,尤其你連自已都唔知去邊既情況下,好難估你想去邊。
唔該你先,因為筆直有限,同埋唔想老人家太多舟車勞頓,
所以但求交通方便就好。
當然最好就係經關西,因為比較熟路。

之前睇中左呢間
https://ren-onsen.jp/
但疫情關係去唔成,到再有機會去就由 6 萬升到上差唔多 9 萬…
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞