(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館 (6)

1001 回覆
16 Like 0 Dislike

但同一間住2日?食既野一樣?
唔轉下酒店試多間?
因住碌到個仔腸都熟

同埋試過11月係台灣2x度浸
d水會真係熱到落唔到去浸
的確係,唔特別去有馬/白濱,只有嵐山啲 hea旅館冇計,唯有降低啲期望去遷就行程
如果食和式唔會一樣
想問下通常房入面係咪冇私人溫泉,只係得open air bath?
因為本身訂左天翠有露天溫泉房,但我另一半話冇景,所以改book左蘆之湖花織得open air bath 但有湖景
大家覺得邊個好d?
我都問Open-air Bath係咪姐係私人溫泉
想問一下有冇人住過星野既界系列 覺得好唔好?
我研究過天翠係有分open air bath同hot spring
但蘆之湖花織同一個房型,1個訂酒店網話係with open air bath,另一個話outdoor hot spring
所以就好混淆
睇Jalan準少少

Jalan寫蘆之湖花織房入面露天風呂係熱水 好似見唔到有房型房入面係溫泉
天翠check過係兩款都有 唔同房型唔同
去再遠少少啲咪有高級旅館
天翠係咪真係咁差
我見Google d 人講d水唔夠熱,冇景,staff差
我想住間有溫泉的房姐
過草津啦 好多酒店有免費車係輕井澤JR站車你過去
嗱 兩間就同一集團黎
Shuttle 都係同一架

感覺上季之庭好似高級少少
但你唔好expect 服務係好正果種
你求其上一個網睇左揀岩心水先, 之後先睇下邊個網平
傻惠唔係成日有, 唔同網價錢都唔係差太遠
溫泉旅館一定睇Jalan, Rakuten最齊全
岩岩睇Jalan資料, 有部分房嘅露天風呂係溫泉水, 有部分唔係, 睇你咩房型
12月頭去由布院 有冇推薦
價錢唔係問題
置頂 post 睇返 d 舊 post 或 google search 由布院溫泉旅館。
open air bath = 貸切?

如果女女要影相其實你都無option

除咗搵過間有景之餘又係房裡面
Book左有馬中の坊瑞苑希望有好嘅體驗
睇完 最後㨂左由布之彩 同 星野 界
本身想住山莊無量塔 但得返4人房
黎緊12月頭住 由布院個間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞