(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館 (6)

1001 回覆
16 Like 0 Dislike
想問去過既巴絲白浜海舟係咪真溫泉水
見booking site咁寫
※温泉ではなく沸かし湯でのご用意です。

但又見有人講係真溫泉
係。
有無寫住啲限定人仕優惠plan
無就應該無伏
東涌outlet價錢
日本
自己諗
多謝巴打 搭單問有大阪出發去白濱 除左和歌山站轉車 仲有冇其他快d既方法?
考慮過自駕但個trip其他日子都係響京阪神 冇自駕需要
特登去機場攞車還車好似好唔方便
大阪搭去天王寺轉特急到白瀛,大概三粒鐘。
應該係房內個溫泉係熱水 出面既貸切風呂先係真溫泉
轉返英文睇多次 個價唔同咗
應該咗啱bug咗
唔係㗎
日文版正路個價最平
除非果期開外國人優惠先用外國版
我用返一樣search 個價錢冇再一樣
應該真係咁啱bug咗?冇理由包晚餐會一樣價
anyway thanks
試過自駕去
遲咗1個鐘未到
但我又得一個人唔得閒call旅館
心諗揸快啲趕過去就算
點知間旅館主動打嚟聯絡我

p.s. 次次去日本都會買IP phone
可以填香港電話
加返852係頭
通常向 jalan 一休呢類日本綱註冊會員都要填本土地址電話,呢個就求其搵地址填就得,到訂旅館時就向 comment 度留返自已個電話號碼,因為佢地有 d 真係會向入住當日打比你,但當然好多時都雞同鴨講。

如果12月4號果個星期
30000羊一個人,一泊二食
東北地區 有冇推薦
其實東北最大你會去邊先?
http://ryokan100.com/ja/ranking100/tohoku/

自己逐間查價錢

btw南三陸果間睇落好正 但真係太遠
係咪無set日期,無set嘅話係顯示最平個價錢,到你俾日期就唔同價
直接大阪租車,玩完揸去機場還咪得,就算要異地都係加少少錢
不過齋玩白濱嘅話唔一定租車,直接撘黑潮仲簡單,來回用關西pass已經回本,再買張1/2日巴士pass週圍去就得
有房型房內係真溫泉 如果有你上面個句就只係熱水
有冇話特別介紹咩個好D?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞