[耳機撚]討論香港各大耳機店(25)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
想買個2000蚊BUDGET 既入耳 想聽人聲多少少.. im02抵唔抵屌 (同埋佢D BASE 係唔係少到接近0) 唔該晒 真心求學 如果唔抵屌.有冇咩款可以推介下

推呀..

點解會睇中IM02
利申02用家

你覺得好唔好用其實 因為我問左好多人佢地都推介呢個
部dp x1 神神地
又咁岩換左部sony xzp 手機

大家點睇搵sony 手機直推?

垃圾到on9
連仙女都推唔起
利申:xzp+ 黑磚用家

XZP 好有錫安劍既感覺
播佢預載果啲歌好似幾好聽
但播其他歌,例如Hi Res 既J Pop,效果好一般 

咁唯有交代下部x1 既身後事

然後買過部
想問問各位師兄
N40 同N3AP會買邊隻?
我著重重低音多於人聲

補充重有JVC HA-FW01
想買個2000蚊BUDGET 既入耳 想聽人聲多少少.. im02抵唔抵屌 (同埋佢D BASE 係唔係少到接近0) 唔該晒 真心求學 如果唔抵屌.有冇咩款可以推介下

推呀..

點解會睇中IM02
利申02用家

你覺得好唔好用其實 因為我問左好多人佢地都推介呢個

優點:好戴。IM系列最好戴應該係01同02
特色:
監聽聲。女聲響但其實唔毒。
滴滴bass,打落去果下既bass係齊既,但幾乎冇回響
聲音極通透。令人有解釋力仲好過2000蚊既耳機(例如03)既錯覺。
聲音企理。由於02幾乎冇橫向音場,啲聲幾乎只有兩個層次:人聲同樂器。呢種聲好岩出街聽
底噪detector

IM02隻聲好有特色亦好偏科
但如果作為唯一既耳機,缺陷亦好明顯
想問問各位師兄
我著重重低音多於人聲

加少少Acoustone HS1501 1551
想問問各位師兄
我著重重低音多於人聲

1551啦
想換耳機線 用緊it03 budget 1000 有冇好推介

條線壞咗咩?冇壞都係唔好換啦

係壞咗

宜家 orb clear force 一千有找可以一試

仲有冇其他 同埋主聽pop band
想問問各位師兄
我著重重低音多於人聲

1551啦

鐘意1501
想問問各位師兄
我著重重低音多於人聲

1551啦

鐘意1501

不過條線真係好衰,冇耳掛
想問問各位師兄
我著重重低音多於人聲

1551啦

鐘意1501

點解冇2.5/4.4 頭
點解ak380+amp把聲咁怪
聽唔夠3分鐘就放返低
利申:用左仙女+lab2 2.5試
自己用緊黑磚

因為你聽開味精

on9,一見到sony就話味精

黑磚都算咪精??
咁ak果d叫咩?

AK個D放落口會死人嫁喎
想問問各位師兄
我著重重低音多於人聲

1551啦

鐘意1501

點解冇2.5/4.4 頭

耳機本身係MMCX,求鬼奇啦
有冇巴打玩開座枱耳擴?諗緊Pioneer U-05, Marantz HD-DAC1定貴d oppo HA-1

利申:玩緊300R平衡,掙扎緊耳擴既平衡重唔重要,因為4-pin XLR轉2.5都煩,效果又未必好

你撘乜Headphone先

用緊AKG N40, 亦有beyerdynamic DT860

純擴你可以睇返Beyer? A20個類
DAC/Amp combo就唔同講法

就係想玩埋USB DAC

一皮樓下我推俾人既都係Marantz HD-DAC1 or Luxman DA-150/250
Luxman著數在呢兩部用LECUA VR
推入耳到Headphone都不成問題
我自己就得閒都會用DA-250推3003
不過平D既150係日本國內限定

Marantz就係大路穩陣野
(利申 我試時唔係用Beyer
但部機聲底質素都同SA15S2幾似
試聽完JVC FW01/03 之後覺得 佢地同Sony N1AP 差唔多

前兩日買左N40
聽唔夠3分鐘就放返低
自己用緊黑磚

因為你聽開味精

黑磚都算咪精??
咁ak果d叫咩?

黑磚放落口成排牙碎哂添
聽唔夠3分鐘就放返低
自己用緊黑磚

因為你聽開味精

黑磚都算咪精??
咁ak果d叫咩?

黑磚放落口成排牙碎哂添

咁黑磚成排牙碎哂的確好過ak即死
dma有無講過qp2r 8月出show
有無熟d記既ching知道ve2升ve5有無機?用左1年多d
定要自己搵代理傾先知

唔使問
代理話VE係半年前已冇做upgrade
結果我買左隻新既VE5,VE2當做備用耳機
其實如果唔係買來做野
味唔味精其實冇乜所謂既
自已覺得好聽咪ok
其實如果唔係買來做野
味唔味精其實冇乜所謂既
自已覺得好聽咪ok

正如我覺得lear世界第一咁
唔見左單邊n3ap耳機 ,仲有冇方法可以買到單邊耳機?

定係要買過一對全新?
其實如果唔係買來做野
味唔味精其實冇乜所謂既
自已覺得好聽咪ok

點既品牌都有佢既支持者
以前識條友比set野我聽話好好聽
試完我講左句好重味精(我冇話唔好聽)
佢一星期後成set野換左
自此後我已經好少好批評式談論人喜好
其實如果唔係買來做野
味唔味精其實冇乜所謂既
自已覺得好聽咪ok

點既品牌都有佢既支持者

我永遠都係新手所以專留名學野
其實如果唔係買來做野
味唔味精其實冇乜所謂既
自已覺得好聽咪ok

點既品牌都有佢既支持者

呢個誇張左
證明佢都唔認同自己鍾意嘅嘢
用關tf10想升級
心水係shure846同westone w60
點解呢度無乜評價,係咪好少人用?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞