[耳機撚]討論香港各大耳機店(25)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
有冇巴打知opamp邊度有得買
想買粒burson V5i

香港唔見冇代理,森林又唔見有,ebay有一家,不過澳洲 反而淘寶有人賣,早幾日盲狙咗粒試伏,真係好正 通透咗唔少

你咪早排買XD-05嗰巴打 咁快想換op amp?
我都係換落XD05,好夾,堅正
不過提提你,v5i用high gain會有問題出唔到聲,外國都有人係咁,注意一下

係XD-05 high gain會有問題,其他amp就唔知啦,v5i好嘢嚟

香港唔見冇代理,森林又唔見有,ebay有一家,不過澳洲 反而淘寶有人賣,早幾日盲狙咗粒試伏,真係好正 通透咗唔少

不過提提你,v5i用high gain會有問題出唔到聲,外國都有人係咁,注意一下

係XD-05 high gain會有問題,其他amp就唔知啦,v5i好嘢嚟

淘寶連運費都成3舊
都係官網買算 thank you 巴打
點解ak380+amp把聲咁怪
聽唔夠3分鐘就放返低
利申:用左仙女+lab2 2.5試
自己用緊黑磚

因為你聽開味精

on9,一見到sony就話味精

黑磚都算味精??
咁ak果d叫咩?

黑磚係麻辣大辣
AK係清湯

Sony唔係味精係咩.....
佢整到d聲咁澗咁舒服
但我都係AK教
Btw 380推公廁唔駛加amp 有d過了
利申 用live黎比較
用緊公廁+Labkable silver 2.5+380
聽唔夠3分鐘就放返低
自己用緊黑磚

因為你聽開味精

黑磚都算味精??
咁ak果d叫咩?

黑磚係麻辣大辣
AK係清湯

佢整到d聲咁澗咁舒服
但我都係AK教
利申 用live黎比較

黑磚就算開左direct都係重味
利申用家
聽唔夠3分鐘就放返低
自己用緊黑磚

因為你聽開味精

黑磚都算味精??
咁ak果d叫咩?

黑磚係麻辣大辣
AK係清湯

佢整到d聲咁澗咁舒服
但我都係AK教
利申 用live黎比較

黑磚就算開左direct都係重味
利申用家

都唔夠A系列重
佢高階已經算輕手暖聲
有冇巴打玩開座枱耳擴?諗緊Pioneer U-05, Marantz HD-DAC1定貴d oppo HA-1

利申:玩緊300R平衡,掙扎緊耳擴既平衡重唔重要,因為4-pin XLR轉2.5都煩,效果又未必好

你撘乜Headphone先

用緊AKG N40, 亦有beyerdynamic DT860

AKG N40 +1

巴打識貨
雖然分析力唔算強,但多粒圈好正好震撼

n40 根本推力怪獸黎

以2千幾,分析力其實都頂級la
反而通常呢個價位都係for 人就咁推,但n40唔落amp真係好多player都推得麻麻

當然推唔盡都仲係順耳既
想買個2000蚊BUDGET 既入耳 想聽人聲多少少.. im02抵唔抵屌 (同埋佢D BASE 係唔係少到接近0) 唔該晒 真心求學 如果唔抵屌.有冇咩款可以推介下
有冇巴打玩開座枱耳擴?諗緊Pioneer U-05, Marantz HD-DAC1定貴d oppo HA-1

利申:玩緊300R平衡,掙扎緊耳擴既平衡重唔重要,因為4-pin XLR轉2.5都煩,效果又未必好

你撘乜Headphone先

用緊AKG N40, 亦有beyerdynamic DT860

AKG N40 +1

巴打識貨
雖然分析力唔算強,但多粒圈好正好震撼

n40 根本推力怪獸黎

以2千幾,分析力其實都頂級la
反而通常呢個價位都係for 人就咁推,但n40唔落amp真係好多player都推得麻麻

當然推唔盡都仲係順耳既

Agger, 聲位定位都好好
但唔知點解唔太出名

有無用cmx1嘅巴打講下電量如何
聽唔夠3分鐘就放返低
自己用緊黑磚

因為你聽開味精

所以話你聽開味精
公厠本身就極著重人聲
再加黑磚厚到仆街個聲底
聽唔夠3分鐘就放返低
自己用緊黑磚

因為你聽開味精

所以話你聽開味精
公厠本身就極著重人聲
再加黑磚厚到仆街個聲底

其實成個inear咩sd2 sd4都好撚味精
想買個2000蚊BUDGET 既入耳 想聽人聲多少少.. im02抵唔抵屌 (同埋佢D BASE 係唔係少到接近0) 唔該晒 真心求學 如果唔抵屌.有冇咩款可以推介下

推呀..
咁多位ching
小弟耳機壞左想換新,求各位大大推介
圈鐵有咩好介紹?
預$1500, 要求雜食 & 手機聽

n3ap
咁多位ching
小弟耳機壞左想換新,求各位大大推介
圈鐵有咩好介紹?
預$1500, 要求雜食 & 手機聽

n3ap

it03

淘寶連運費都成3舊
都係官網買算 thank you 巴打

巴打一次過買好多?官網運費唔平喎

BTW原來我眼殘睇漏,香港好多retailer
有無熟d記既ching知道ve2升ve5有無機?用左1年多d
定要自己搵代理傾先知
想換耳機線 用緊it03 budget 1000 有冇好推介
想換耳機線 用緊it03 budget 1000 有冇好推介

條線壞咗咩?冇壞都係唔好換啦
部dp x1 神神地
又咁岩換左部sony xzp 手機

大家點睇搵sony 手機直推?

垃圾到on9
連仙女都推唔起
利申:xzp+ 黑磚用家

XZP 好有錫安劍既感覺
播佢預載果啲歌好似幾好聽
但播其他歌,例如Hi Res 既J Pop,效果好一般 

係壞咗

係壞咗

宜家 orb clear force 一千有找可以一試

推呀..

推呀..

點解會睇中IM02
利申02用家
想問問各位師兄
N40 同N3AP會買邊隻?
我著重重低音多於人聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞