[耳機撚]討論香港各大耳機店(25)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
暫時睇中左 ATH-m50x 求各位巴打意見

肥花呢排好多人放仙女
全部好新
唔知有幾多人係睇完呢個post盲衝
最後唔啱聽

不過仙女真係好聽,係冇低頻同唔耐聽

仙女隻低頻係有得黎唔會炸耳
仙女唔耐聽係咩意思唔太明
個人認為仙女係過癮得黎又聽得舒服
但唔係個個啱聽,身邊朋友反應係一半半

中同高頻好聽但太刺激,聽得耐會覺得疲勞
正確店oc線減價好似都係舊款.
ocau+ 抵唔抵玩
原本諗住買公廁
家下又想整qdc cm
無啲定力

8單定雙子?
Cm冇得毒人

肥花呢排好多人放仙女
全部好新
最後唔啱聽

淨係配戴感唔係個個都舒服就死啦,幾好聲都冇用,三尖八角仙女

配戴感睇人
肥花呢排好多人放仙女
全部好新
最後唔啱聽

你用咩線?原裝線我聽到訓著
買左條lab2都係冇問題,唔疲勞
反而試話去試條$4xxx既純銀聽10分鐘就疲勞
肥花呢排好多人放仙女
全部好新
最後唔啱聽

反而去試聽試條$4xxx既純銀聽10分鐘就疲勞
肥花呢排好多人放仙女
全部好新
最後唔啱聽

lab ii
肥花呢排好多人放仙女
全部好新
最後唔啱聽

lab ii

呢條線真係幾好野
每樣野都有平均升級冇偏到任何一樣
我朋友試完都話唔錯
有無人用緊HiFi E.T.部MA8?
改左Rockbox,有無人識裝返個原生系統
Btw,依部機推圈好好聲 我用來推ie800正到 之前都唔知ie800可以出到依D聲
但裝左rockbox成日crush,但完全搵唔到方法裝返原來個firmware,有無大神知點搞?
好多仙女打手
暫時睇中左 ATH-m50x 求各位巴打意見

M50X唔錯既,唔差在試聽埋MSR7,SR5 同Focal Listen
好多仙女打手

打你老母呀,早幾日先由xbaz5換仙女

lab ii

呢條線真係幾好野
我朋友試完都話唔錯

可惜冇cm頭
屌唔撚見左部iPod classic
有冇咩抵屌player推介

30R

日森之前好平$1500左右 不過無曬貨 我加左少少上左300r

加少少

我覺得sd2清d好聽d

直頭覺得sd4難聽

未至於難聽 人聲應該唔多人接受到

兩個聲都唔同
Sd2 人聲但無bass
Sd4 有bass人聲無咁出 同時有d焗嘅感覺

當時試果陣,鋪頭老細極力推薦,話又清又剩,人聲甜到不得了。
我一試....... 調音有德國味得來濛到仆街

同感

德國味即係點?

個人感覺唔識講,同ve4、6有少少似,音染唔太多,但ve好聽好多好多

我會鍾意sd4 多過ve4,5,6
不過都幾耐無聽了,印象可能唔準
有冇人對入耳式動圈耳機有堅持?
就算聽得出上萬既CM質素係好過動圈,但都係鍾意動圈既聲

冇特別堅持,但發覺手上純圈既數量多過純鐵。

圈/鐵/圈鐵都有喜歡的
其實入耳重有平板同靜電架
Btw,依部機推圈好好聲 我用來推ie800正到 之前都唔知ie800可以出到依D聲
但裝左rockbox成日crush,但完全搵唔到方法裝返原來個firmware,有無大神知點搞?

你原本用咩推800
窮學生無信用卡 點係amazon 買到30r
$14xx好似冇唒啦(好似)
1)冇信用卡搵屋企人/朋友幫手
2)比多兩三舊上肥花買全新未開封日水/2手有保行貨

係咪又要細部又要平30r已經係相對好?

同想買
好多仙女打手

打你老母呀,早幾日先由xbaz5換仙女

我記得你好耐之前話對人聲無興趣

lab ii

呢條線真係幾好野
我朋友試完都話唔錯

可惜冇cm頭

Labii之前有用 人聲無敵左 但削左低頻
最後而家用緊Labkable 的Galaxy silver
終於滿足
今日試左隻IE800,想入
今日試左隻IE800,想入

Kim轉左工未?
其實頭戴式耳機係唔係唔應該拎出街用?

你原本用咩推800

本身用Dx90右個amp 後尾覺得太唔方便就咁用Dx90推算 完全推唔起
直到換Ma8加mod左既金卡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞