[耳機撚]討論香港各大耳機店(25)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
之前邊個巴打報過qdc8 現金價 好抵喎 問佢邊間又好似冇答到

96-98 d記....
而家d記有做升級
個價幾好架
Ie80 加 dp s1
想換條2.5mm線聽下 同3.5係唔係真係有好大分別
有無推介 budget 1000內
Thankss

求教
有冇巴打玩開座枱耳擴?諗緊Pioneer U-05, Marantz HD-DAC1定貴d oppo HA-1

利申:玩緊300R平衡,掙扎緊耳擴既平衡重唔重要,因為4-pin XLR轉2.5都煩,效果又未必好

你撘乜Headphone先
有冇巴打玩開座枱耳擴?諗緊Pioneer U-05, Marantz HD-DAC1定貴d oppo HA-1

利申:玩緊300R平衡,掙扎緊耳擴既平衡重唔重要,因為4-pin XLR轉2.5都煩,效果又未必好

用緊AKG N40, 亦有beyerdynamic DT860

用緊AKG N40, 亦有beyerdynamic DT860

AKG N40 +1

AKG N40 +1

巴打識貨
雖然分析力唔算強,但多粒圈好正好震撼
咁多位ching
小弟耳機壞左想換新,求各位大大推介
圈鐵有咩好介紹?
預$1500, 要求雜食 & 手機聽

T20 岩唔岩?但唔係圈鐵

純擴你可以睇返Beyer? A20個類
DAC/Amp combo就唔同講法

純擴你可以睇返Beyer? A20個類
DAC/Amp combo就唔同講法

就係想玩埋USB DAC
部dp x1 神神地
又咁岩換左部sony xzp 手機

大家點睇搵sony 手機直推?

垃圾到on9
連仙女都推唔起
利申:xzp+ 黑磚用家
之前邊個巴打報過qdc8 現金價 好抵喎 問佢邊間又好似冇答到

著重重低音,筆直2000
師兄們有冇推介
點解ak380+amp把聲咁怪
聽唔夠3分鐘就放返低
利申:用左仙女+lab2 2.5試
自己用緊黑磚
聽唔夠3分鐘就放返低
自己用緊黑磚

因為你聽開味精
聽唔夠3分鐘就放返低
自己用緊黑磚

因為你聽開味精

on9,一見到sony就話味精
著重重低音,筆直2000
師兄們有冇推介

fw01,t20
聽唔夠3分鐘就放返低
自己用緊黑磚

因為你聽開味精

黑磚都算咪精??
咁ak果d叫咩?
聽唔夠3分鐘就放返低
自己用緊黑磚

因為你聽開味精

黑磚都算味精??
咁ak果d叫咩?
新手用緊535r,見個個推介spinfit就走去買左對cp800嚟試下
試完都幾後悔,覺得shure隻灰膠個聽感仲正 係我唔正常定點
各位巴打
請教下如果budget 6000-7000到有冇推介
咩歌都聽
有冇巴打知opamp邊度有得買
想買粒burson V5i
聽唔夠3分鐘就放返低
自己用緊黑磚

因為你聽開味精

黑磚都算味精??
咁ak果d叫咩?

黑磚係麻辣大辣
AK係清湯
有冇巴打知opamp邊度有得買
想買粒burson V5i

香港唔見冇代理,森林又唔見有,ebay有一家,不過澳洲 反而淘寶有人賣,早幾日盲狙咗粒試伏,真係好正 通透咗唔少

你咪早排買XD-05嗰巴打 咁快想換op amp?
我都係換落XD05,好夾,堅正
不過提提你,v5i用high gain會有問題出唔到聲,外國都有人係咁,注意一下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞