[10月新番] Muv Luv Alternative二期之10億資金係fake news

751 回覆
10 Like 3 Dislike
點解呢集(24)可以咁on9
唔整好過整 情緒營造唔到 係咁loop上集有既回憶
拖到on9

佢係坐緊監??唔明
淨係睇過動畫
第一季尾段冇記錯嘅話佢好似有份參加政變
政變失敗有咩下場可以想像到
而甲21作戰時,佢係以“懲罰大隊”成員身份參與作戰
應該本身係坐緊監/服刑中
Tamaki喺原作alternative 記得冇出現過,喺the day after先有蒲頭

佢因為有份政變,所以平亂之後被編入罪惡大隊,姐係全部都係政治/戰犯嘅非正規部隊,用黎做棄卒/敢死隊,一係戰死一係服役刑滿,打完仗就自然翻監倉

動畫同原作其中一個分別係,原作因為非常時期所以政變參與者可以原隊復歸,動畫入面(最少有Tamaki)就跟翻政治犯待遇,用最廢同冇自決能力嘅機,有咩危險任務就扔佢出去死先
對beta佔優之後人類就開始內亂
唔出奇 本身套野都有暗同明示人類同beta打緊時,國家之間都已經互相角力去攞著數
The Beyond最正都係一騎部新機 超型
唔好意思,一直內亂緊
AL- AL5派 vs 狐狸 / 美 vs 日
TE - 恐怖分子 / 美蘇情報機關
柴犬 - 柏林派 vs 莫斯科派 vs 反體制派
TDA最誇張,前景越絕望,人嘅行為就越絕望,每集都係人類打人類
問樣偏野
到底設計柏木呢個角色嘅存在有咩用途
冇前作光環 但係pack左係前作女角之間
extra柏木有份打手球, 定位同涼宮茜一樣, 有名配角,
altered fable仲做埋女主之一, 另外外傳game Haruko Maniax柏木正式成為第一女主角
beta入侵前 - 同我哋世界一樣,美蘇冷戰緊。

無論有冇beta,人類都一直自己打自己
秋葉原壽屋? 我八年前去過都見到一樣嘅野
武爺果部唔係新野黎咩
Hg係新嘢,non grade係舊
計劃出第3季未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞