[10月新番] Muv Luv Alternative二期之10億資金係fake news

751 回覆
10 Like 3 Dislike
睇完呢本外傳漫畫,我都想屌beta
https://muvluv.fandom.com/wiki/Haiburu
十八禁部份真係無乜所謂...
無都OK
win 10開唔到game係咪關visual c++ 事 試過重裝
純動漫黨
本來仲覺得有d悶

睇完老師個集就超有興趣

開哂三部曲黎睇
歡迎
ALT線既神離不開前面兩部曲

btw 下集個預告畫面見到都已經想喊
雖然都預咗佢飛但都想我多啲戲份
始終節奏太快搞到啲氣氛冇曬
其實原作入面今集純夏第一次同小武講嘢嘅時候,佢有提到今日係小武生日,小武有一刻猶疑過好冇同純夏傾
同埋踢波嗰陣畀同學拎返小麻件事出嚟講,鬧小武係咪同小麻有不當關係累死小麻
強烈建議動畫黨補下漫畫知多少少setting,起碼唔會太跟唔上
由斷頭開始計嘅話就44話至51話,咁就可以唔使硬食太多劇透之餘補完啲setting同文戲
當然由原作extra篇玩就更加好會更加感動
下集會唔會半集就可以返到去呢
無乜接觸過依個系列,我記得好耐好耐之前睇過一套動畫,唔記得係唔係Muv Luv既動畫黎,有一幕係有個女性隊員駕駛艙比堆怪物包圍住,個隊員求女主角開槍打死佢,但女主角落唔到手,最後個女性隊員慘被分屍,班怪物準備食埋女主角個時就有部機體係上空打死班怪物救左女主角,同埋有一幕係類似講新兵上陣通常都活唔過唔知幾分鐘,有條新兵岩岩活過左個個時間,好興奮咁話自己撐過左既時候就比遠處既怪物狙擊死左,由於時間太耐,我連畫風都唔太記得係點,我搵番Muv Luv幾套動畫啲人物圖睇都睇唔出係咪我睇個套黎,所以想問下上面既劇情係出自邊套,定根本就唔係Muv Luv既劇情黎?
同系列
可能頭五分鐘就返到去
之後就A01同
未睇今晚睇
今集係咪坐左火箭推劇情
預料之內
快嘅話後集打得
想等齊先睇, 所以仲未睇
不過睇討論都知
我覺得唔算,已經俾咗一集,冇得奢望更多
單睇動畫都知純夏有幾重要
尋日睇佢讀本日記真係好sad
動畫已經好努力表達

但真係唔夠時間做
Muv luv total eclipse 頭兩集嚟
原本重以為第二季入戲玉會好睇啲
點知佢將成隻驚imo最感動嘅位由粒幾鐘縮成5分鐘都冇
又將takeru由一個細路變成男人嘅過程變到噉兒戲
唔該曬巴打
無前兩隻game鋪墊仲要只得12集仲可以有幾多位
我覺得今集個情緒已經做得好好
純夏ptsd
兩個都ptsd,一見beta都係發癲
一如預期 飛得好急
成套最重要既文戲咁就飛走哂
覺得有兩個位唔應該刪走
第一個係純夏日記既最後一頁
屌你標題都寫日記 最重要個幕冇左
本日記係貫穿muv-luv既重點
extra遊戲既時候 其實玩家既角度就係睇番純夏本日記發生過既事
動畫唔做前兩部已經失去左好多情緒
最後最重要個幕 係純夏係日記瘋狂寫小武個名
完全想像到個畫面係記憶不斷消失 純夏憑自己意志去對抗 呢度最多咪用多幾秒 咁都要簡化
可以無限loophttps://youtu.be/hn870f8EDjw?t=1100呢一秒

第二個係夕呼既劇情冇哂 呢個就時間問題
可能動畫黨唔係好明老師有幾勁
Al世界既老師從第一天叫小武番黎拎公式既時候已經開始布局陰9呢邊世界既老師 AL一早知件事有可能發展到而家咁 但佢知自己證實到個假想之後,一定唔會再諗深一層後面發生既事,而故意無提醒呢邊既佢呢個結果 為既就係要佢幫手送番白銀武去AL世界
而原本世界既老師係發生左純夏入院事件之後就意識到比另一個自己陰左
亦對小武講 佢自己有份害死小麻 因為係佢一手送份文件出去 之後就大意無諗到出現而家呢種結果
呢個支線劇情其實到大結局個時係有關係既伏筆黎 但可能做唔到大結局

最後一個小補充
除左上面兩條大線之外,其實冥夜失憶個到,月詠有出場,而佢係冥夜失憶之後仲記得小武,所以偷偷地叫人準備幫大小姐做身體檢查

唔好手賤點開下面個劇透
可能真係太趕
如果有時間今集該只做到純夏重傷就算
悶撚到 睇個廢男係咁叫唔知做乜尻
啲男女關係又冇張力 又係要整大量畫面
動畫嚟講真好失敗 完全係為咗整比fans睇而整咁
只能夠講真係錢多
跳住睇5分鐘睇完
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞