[10月新番] Muv Luv Alternative二期之10億資金係fake news

751 回覆
10 Like 3 Dislike
漫畫版都係一番到去就見佢
N87 意境先行版 之後更正 音質中bug 會比較差
靠四五個機翻 諗起都頭痛
唔明都就自由發揮 翻譯都係之後等專業嘅大佬好d
期待 CH Music Channel 會唔會翻譯
https://www.youtube.com/channel/UCbd2x0K8fiFbzlsmE39ipuw

https://youtu.be/ROV7cHrF1kQ
燒他媽
應該係第一集救出果個蘿莉?咁計年紀應該仲好細細粒都正常

不過完全唔知加佢入女武神做咩

劇透
搞唔掂,真係搞唔掂
聲優要捧新人全部換晒都無計
女武神個個整晒容真係好惡頂
主角群我都忍左好耐
唔知點解一見到女武神厭惡咁即刻強烈左好多

水月同遙真係好撚過分
我完全接受唔到
呢集崩得有d過份
希望打戲keep得番
雖然時間好短,希望各位好好記低伊隅女武神中隊既所有人
(除左個個序章救番黎既原創角色)

今集作為過渡回 都冇咩好補充
1. 無記錯既話 演習事故入面 伊隅大尉救左武兩次
一次係佢比beta圍係部機入面 一次係小麻死左之後佢打死左隻beta
武爺而家屬於既A-01部隊 係直屬老師ALT4計劃既秘密精英部隊
所以可以無視國連部隊限制參與任務
甚至有任務係活捉beta

2. 重返AL世界既裝置係原作中更加簡陋
佢係用微波爐+PS2整出黎

3.今集提到武爺不斷輪迴既點都係佢死左個刻restart
所以演習個時佢對beta反應咁大係佢殘留既記憶作怪

4.A-01部隊 本身係A-01連隊 而家變左做A-01中隊
連隊=108機 中隊=12機 仲要係收埋主角團先補夠12機
可想而知佢地既任務係幾惡劣
就好似今次輪迴武爺帶黎beta入侵既資訊
A-01有份參與防衛戰 結果係2死1傷
政變1死 演習事故1死1傷
所以前面有集老師拎住既死亡名單就係佢地

5.雖然唔太重要 但白銀佢地所在由小麻做老師既訓練學校 係專門負責訓練補充A-01既特殊學校 而小麻死左之後 就代表住A-01既傳承只去到主角團呢一代

6.A-01有幾勁? 例子係政變事件 佢地安排係後方阻擊帝國軍既追擊
而個堆帝國軍有幾勁 大家有眼睇
但因為佢地太好打 帝國軍突破唔到佢地既防線
所以先會有後面坐飛機空降既情況

7.伊隅留佢係到既個段時間其實講左好多野
亦留左d伏筆
動畫應該因為時間唔夠cut走哂
3 =
首歌係咪真係諗住得CD
動畫黨睇到最新嗰集淨係覺得男主角好煩好廢
想問下game既男主角人設一樣都係咁?
動畫配音成日鳩叫, 玩game睇字嗰時覺得佢講野語氣冷靜好多
唔知係情意結定係咩
總覺得配音果班都係唔夠GAME版果班配得好
Game果班當年galgame咁大熱
讀劇本嘅經驗無得比啦
相反動畫好多都係好新 個月詠都唔知邊到搵返嚟
淨係白銀武, 保志配得比而家果個好唔止一班
(個人感覺)
game白銀武唔係全語音
感情波動最大果幾幕都有, 其實已經夠
二期op?
等緊apple music入
有了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞