[10月新番] Muv Luv Alternative二期之10億資金係fake news

751 回覆
10 Like 3 Dislike
手機遊戲番掂未
都係老問題
Beta 仲係咁少

快D完咗套作品等幾年後再重啟啦
啲錢去哂機戰畫面到
聽到首op已經想射
OP幾正
PV幾好,純夏配得都OK
擔心點做00 unit+三場大戰
終於係JAM project 仲要+栗林

只要戰術機唔崩
跟足劇情唔好亂嚟就已經收晒貨
都算跟足原著

已經叫精簡左文戲

全部最後大爆發
點知佢中間分開左兩季
重睇緊,其實算係咁
打戲真係幾好,值得倒帶睇
劇情叫做咗,唔明都冇計,好多改篇都係咁
動畫黨可以當係留白,唔明就問人
最易覺得怪係啲角色冇鋪墊,情感起得太快
如果muv-luv有接近fate的budget由extra動畫化到unlimited再動畫化到alternative,一早公認神作
咁又未必,ex太趕客,un都只係一般,做動畫唔好睇
泣系要浸,前面越普通後面越正,唔啱速食年代
要比較應該搵clannad,fate多drama,角色又夠魅力,做動畫吸引好多
但total eclipse 又反而動畫化
有啲理解動畫個比重,做好燃位吸街客入坑都好
好似鬼滅噉,其實柴犬都係,小說精彩太多
撞啱嗰期10年大計,TE係重點長篇,又多機出週邊
Ate幾時肯出埋下半部
唔好啦,下半部咁劣
Muv而家出咩都搞唔起,有本傳睇已經還神
播第一季果陣睇完第一集就狗衝左去睇漫畫,睇完漫畫就steam買齊muv luv,不過仲未有時間玩
可能因為我冇玩game,個人覺得動畫第一季都算係咁,期待第二季
Te臨尾玩到標童唔出好過出

出TDA仲好過

不過講起正傳GAME同新TDA到底整到去左邊
唔戴原作眼鏡睇動畫,真係還可以

快啲玩game,唔好俾動畫劇透
不過Game由ex玩起,淨跑主線都有排玩
仲要你個心態,一定係好想快啲打beta
好似就快出,下年??

TDA講絕境求生,幾有典型獵奇gal feel
但唔夠戲劇性,啲高潮位整動畫好易悶
葬禮搞一集(鐵血做過),示威又搞一集
實俾人話水,雖然我想見到識郁嘅Ellen bb
由 extra , unlimited一路行嚟
到最後嘅最後muv luv首歌響番起
先知道日常有幾咁可貴 一d都唔悶

所以栗林番嚟唱op幾咁重要呢
Lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞