[10月新番] Muv Luv Alternative二期之10億資金係fake news

751 回覆
10 Like 3 Dislike
聖光滿滿

希望下集打得好好睇睇
點解仲會覺得做到尾
淨係下一場都唔係好夠時間

唔洗驚,駕駛服隻鞋有埋腳踏功能
終於有時間睇完19集
其實都係cut左好多劇情
不過重要既都應該有提到既

以下小補充/彩蛋
1. 女武神中隊隊員除左個原創角色,其他既一係就extra線同一間中學同學,一係就age既其他遊戲角色,有興趣可以search"君がいた季節"
伊隅講既四姐妹鐘意同一個人就係隻game既劇情

2. 入伊隅間房傾計個時見到牆掛住堆相,入面其中一張係伊隅同小麻既合照

3. 第一場正式對beta既大戰 "甲21號"作戰終於要黎,作戰目的講得好清楚,試驗新武器同搶番序章失去左既佐渡島。而遊戲入面其實個PPT係極度非常十分詳細
詳細到可以去下面條link睇 成20幾分鐘
呢樣係muv-luv其中一個好痴線既地方,一個幻想出黎既世界,但個作戰計劃係可以詳盡到呢個地步。
個作戰簡單黎講分左4個階段,前面兩階段友軍火力壓制同佯攻,第三階段女武神中隊入場清小怪,第四階段妻乃皇登場

https://www.youtube.com/watch?v=Dyi8NxrDzTk&list=PL0LyV9NU4KLPYcIXkx_mSjq5Vj8Mr9Vfo&index=2

4.伊隅問武點發現對純夏感情個時,武閃過既畫面係extra線入UNLIMITED線既最後一夜溫泉劇情,如果揀冥夜線會變左冥夜擦背
所以並唔係而家既00 unit同武發生左既事

5.動畫17:11 個班敬禮既軍人都係真男人,不過動畫可能要下季先講到

6. 8:18 冥夜拎住佢把劍企係戰術機手掌上面係12 5事件既名場面,但之前好似冇做到,而家當補償番

7. 2:50 空降部隊 (誘餌)

8. G彈 一種用beta先生產到既G元素去制造既核彈 炸完既地方都唔適合人居住 4:51夕呼講唔想G彈再係日本本土炸係因為 99年明星作戰 攻略橫濱hive (即係而家座基地)作戰中,美軍使用過兩粒G彈,所以你見前面係基地附近係無平民生活既畫面
衛士強化裝備, 先係真正的黑科技.

一塊薄膜就兼具保溫, 抗幅射毒素(衛士強化裝備可以直接當太空衣咁用), 防手槍口徑子彈 (外面的追加裝甲甚至擋埋.50口徑機槍子彈不過冇包完全吸收埋子彈KE, 中機槍口徑子彈你都會骨碎內出血). 上天下海, 極熱極寒環境下一件強化裝搞掂哂.
我頂未玩chicken diver多手開咗嚟睇
今集見到有斑鳩 唔知會唔會有
仲夠錢出TDA咩
今集唔知有冇武爺無雙
武爺無雙,係咁多次輪迴經驗累積番來的成果。

雖然輪迴的記億冇哂,但身體的戰士本能冇隨記憶一齊消失,劇情需要危急果陣就會突然番來,然後就發動無雙模式。
武爺要等到下集先有得威
好睇
睇到好緊張
但中間D女角好輕鬆咁搞到緊張感少左
屌佢斷係呢個位
今集真係好睇
因為大人既原因改咗顏色
最舊版訓練兵中間果度係透明既...
當時仲有合理解釋, 話男女士兵放埋一齊
因為人類人數剩低好少, 士兵之間唔可以再有男女之別
要習慣同戰士肉帛相見
訓練兵透明既原因仲有易d發現受傷情況
但都係廢話黎
一句講晒因為係甜驚
所有經費拎晒嚟做戰鬥場面

總算打得好好睇睇

算有交代了
妻奶皇係咪超級系機械人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞