[10月新番] Muv Luv Alternative二期之10億資金係fake news

751 回覆
10 Like 3 Dislike
game版係咁重複 "殺人犯目見神宮司與一名男性用餐"
純睇動畫版既話....
過埋下集+多半集都可以開始打
大戰2-3集x3
日常兩個世界各一集

如果可以做多季本來就唔會飛咁多
下集公園
佢想飛日常迎合速食市場姐, 上季到125都慢返
集數限制
第一季125完好合理
但係打beta無理由打打下完咗 三場都係連住打
一口氣做哂所有打戲會跳得好快
同埋應該冇咁多錢集集都打
動畫可以一分鍾秒做到幾頁字
講無錢嘅話更加未必會搞多季
望下86就知有心想做係可以做到超越本身既程度
至於錢 唔關下唔下季事 係打戲除非佢用ppt去偷時間
唔係每一幕都要畫多好多原畫 要燒既錢>>>>>文戲好多
而出唔出到下季就好多因素影響 錢只係其一
我勸你就唔好咁大期望
唔係話有咩期望
只係無咩可能集集都大場面咁打beta
冇嘢冇可能,柴犬13集做7本小說
小說過廿場戰鬥都係咁做飛
只係本傳個節奏唔似咁喪
其實拗黎無意思
係人都知MLA最好的體驗應該係做埋之前兩隻game的內容
但係出資方會唔會肯扔錢落去做咁多野先?尤其而家已經係速食時代
好多人睇完上季第一集打BETA之後已經響度屌鬼話點解中間咁多文戲,個個以為MLA係好似之前TE或黑旗咁
但係再CUT原作內容都睇到呢D部份係必需

舉多個例子
當年FMP無印係兩季時間做三本小說加原創,TSR係一季做兩本,之前四期已經係一季做三本
動畫黨
前幾日手痕將Muv Luv同埋Muv Luv Alternative擺入Steam願望清單
估唔到話咁快就收到50%off通知
見廠商咁俾心機經營呢個IP, N年前嘅作品都拎出嚟動畫化, 戰術機打鬥又幾好睇
就買嚟支持下
各位動畫入坑嘅巴打有餘力又鍾意呢套作品可以趁減價支持下

Steam好似得本篇
編年史我有幾個故未睇,又想重溫打A6& hive
win11唔知玩唔玩到原版,以前玩都勁多bug
如果上steam有埋中文就好
steam有得買埋設定集,正
你太睇小OVA嘅定位 我估打兩場 最勁果仗就OVA!!申: 鳩估 唔知劇情動畫黨
最好係啦
Dum返啲錢入去終戰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞